NaslovnaSport

Smederevski veslači u Beogradu sa 20 posada

Ovog vikenda, 4. i 5. maja na Adi Ciganliji biće održana tradicionalna Beogradska internacionalna regata. Veslački klub Smederevo će tokom dvodnevnih nadmetanja nastupiti sa 20 posada, 12 prvog dana i 8 drugog dana, najavljuju iz kluba.

Veslačice Smedereva nastupiće sa 5 posada. Prvog dana, u subotu će na regatnu stazu izaći četverac skul u konkurenciji kadetkinja u sastavu Milica Mladenović, Milica Pejović, Teodora Stevanovska i Milka Zdjelar. Drugog dana, Milica Pejović će veslati u kadetskom skifu, a Teodora Stevanovska u pionirskom skifu. U dubl skulu će nastupiti pionirke Jovana Vučić i Milica Savić, a u konkurenciji kadeta za što bolji plasman će se boriti Milka Zdjelar i Milica Mladenović, navode iz VK Smederevo.

U konkurenciji veslača VK Smederevo će imati najviše posada u skifovima.

U konkurenciji kadeta veslaće Vuk Marković, Petar Samardžija i Vukašin Rajić. Miroslav Jovanović i Todor Marković veslaće u juniorskom skifu, a Marko Torbica i Mihajlo Stojanović će se oprobati u seniorskoj konkurenciji, najavljuju iz kluba.

U pionirskom dublu će nastupiti Vukašin Vujanović i Rajan Karnahan, a u kadetskom dvojcu bez kormilara će veslati Lazar Živković i Marko Atanasijević.

VK Smederevo će imati i dva čamca u kadetskom dublu. Jednu posadu ćiniće Dušan Popović i Veljko Vukašinović, a drugu Marko Atanasijević i Lazar Živković.

U nedelju, 5. maja, na regatnu stazu izlaze seniorski i juniorski dubl u sastavu Marko Torbica – Miroslav Jovanović i Konstantin Šujić – Todor Marković. Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović i Veljko Vukašinović veslaće u kadetskom četverac skulu, a u pionirskom će nastupiti Veljko Vujanović, Lazar Tasković, Rajan Karnahan i Dimitrije Vuković, navode iz VK Smederevo.

Posle prve regate održane prošlog vikenda, takođe na Adi Ciganliji, izabrani su najbolji juniori koji će našu zemlju predstavljati na prvenstvu Evrope koje će se 18. i 19. maja održati u Esenu u Nemačkoj. Boje Veslačkog kluba Smederevo braniće Nikola Soldatović i Andrija Jevtić u četvercu sa kormilarom, u kome će pored njih dvojce veslati Veljko Matić iz Partizana i Nikola Kolarević iz Grafičara.