DruštvoNaslovna

Izgrađen multifunkcionalni sportski teren u Novom Žedniku

Nakon što je pre mesec dana izgrađen novi sportski teren u Čantaviru, 23. jula predat je na upotrebu novi multifinkcionalni teren u Novom Žedniku.

Ovo je pokazatelj da grad ravnomerno ulaže u izgradnju sportske infrastrukture u svim mesnim zajednicama, ocenio je gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban prilikom obilaska novog terena sa svojim saradnicima.

 

 

Na prostoru gde se nekada nalazila livada od sada stanovnici Novog Žednika, ali i okolnih sela mogu da treniraju na novoizgrađenom multifunkcionalnom terenu za košarku, rukomet i mali fudbal sa tartan podlogom. Investicija je vredna sedam miliona dinara, a izgradnja ovog multifunkcionalnog sportskog terena finansirana iz budžeta grada Subotica.

Predsednik SMZ „Novi Žednik“ Duško Petrović nije krio oduševljenje što su livadu uspeli da pretvore u sportski prostor. On kaže da su se iz godine u godinu se trudili da promene izgled ovog dela Novog Žednika.

Počeli smo da dodajemo sportske sadržaje, napravili restoran, tribine, teretanu na otvorenom, sada ovaj multifunkcionalni teren. Jednostavno stvaramo uslove da bi stanovnici Novog Žednika mogli da se bave sportom. Zahvalio bih se gradonačelniku i u ime građana Novog Žednika i Sportskog društva, jer nam je u prethodnom periodu u više navrata pružena pomoć kako u radu tako i u organizaciji manifestacija. Ovaj sportski teren je lep poklon uz koji će naš Fudbalski klub „Preporod“ da proslavi jubilej – osamdeset godina od osnivanja, rekao je predsednik SMZ „Novi Žednik“ Duško Petrović.

 

 

Grad je u prethodne tri godine posebnu pažnju usmerio ka poboljšanju i u izgradnju nove sportske infrastrukture. Otvoreno je šest novih sportskih terena u školama, a u mesnim zajednicama ovo je peta investicija vredna oko sedam miliona dinara, kazao je gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban.

Na Gradskom stadionu smo nakon 40 godina obnovili atletsku stazu, travnatu podlogu, reflektore, a ove godine počinje rekonstrukcija celog Gradskog stadiona što podrazumeva nove tribine i prateće sadržaje. Očekujemo da radovi počnu u novembru i da za godinu dana imamo jedan Gradski stadion po evropskim standardima. U prethodnom periodu oko 40 miliona dinara je uloženo je u Halu sportova koja je konačno klimatizovana ali pritom nisu zaboravljene mesne zajednice, a ni ulaganja u sportsku infrastrukturu u školama, rekao je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

 

 

S.I.
foto: subotica.info

Tekst je nastao u okviru projekta „Planovi za razvoj Subotice“ koji je realizovan uz podršku grada Subotica. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo „Oblak“ i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove grada Subotica.