NajaveNaslovnaTurizam

Provedite vikend u opštini Žabalj

Ako još niste odlučili gde ćete provesti predstojeći vikend, preporučujemo vam Đurđevo. Varošica u opštini Žabalj, nadaleko poznata po proizvodnji lubenica, prepoznatljiva i po manifestaciji „Đurđevo otvorenog srca “.

Ovogodišnja manifestacija će se održati u subotu, 27. jula, sa početkom u 20 sati.

Sve posetioce očekuje pregršt dobre muzike, degustacija proizvoda od lubenice i nastup legendarnog Željka Bebeka.

Detalj s jedne od ranijih regata

Ako stignete ranije u opštinu Žabalj, preporučujemo da posetite likovnu koloniju u Đurđevu koja vam je na raspolaganju od 26. do 28. jula. Ukoliko ogladnite možete prezalogajiti u zavisnosti od afiniteta, u etno-restoranu „Letić“ ili piceriji Trle u Đurđevu.

Ukoliko Vam se svidi opština Žabalj i poželite da produžite vašaš boravak, preporučujemo nešto od smeštaja u opštini: prenoćište „Toki Boki“, prenoćište „Debeli lad“ ili sobe za izdavanje „Naša lovačka priča“, nakon čega možete posetiti manifestaciju „Čuruška regata“.

Jedanaesta tradicionalna regata biće održana u Čurugu, u nedelju, 28. jula sa početkom u 10 časova u parku prirode „Stara Tisa kod Bisernog ostrva“.

Od suvenira sa sobom možete poneti proizvode sa „Puta sira i meda“ do kojih će vas odvesti turistička signalizacija koja obeležava poljoprivredna gazdinstva koja prodaju domaće proizvode sa kućnog praga.

Takođe možete posetiti i jubilarnu 15. koloniju likovnih umetnika „Susret kod Bodnarova“ koja će se održati od 26. do 28. jula, a 18. dečja likovna kolonija 28. jula u Gospođincima.

Izvor: Turistička organizacija opštine Žabalj