NajaveNaslovna

Dvodnevna manifestacija Dani povrtara u Banatskom Brestovcu krajem avgusta

U Banatskom Brestovcu krajem avgusta biće održana dvodnevna manifestacija Dani povrtara koju će zajedno organizovati udruženje žena Sose iz tog mesta i Turistička organizacija Pančevo.

Nikola Stoilković koji je nedavno imenovan za direktora Turističke organizacije Pančevo na mandat od četiri godine kaže da će on i njegovi saradnici pomoći Udruženja žena Sose da se u Banatskom Brestovcu organizuje manifestacija koja će unaprediti turističku ponudu ovog kraja, ali i afirmisati povrtare i njihove proizvode.

Dugi niz godina Banatski Brestovac je bio prepoznatljiv po Paprikijadi, međutim, ona se već nekoliko godina ne održava. Milka Čurić iz Udruženja žena Sose i ostale članice su vredne žene, spremne da daju doprinos da se organizuje nova manifestacija koja će od sada trajati dva dana, obuhvatiće raznovrsne sadržaje i bogat kulturno-umetnički program, rekao je direktor Turističke organizacije.

Kako je Stoilković istakao, Banatski Brestovac je pogodan za razvoj seoskog turizma i povrtarstva, a pokretanjem Dana povrtara ovo mesto će se ponovo vratiti na mapu manifestacionog turizma.

Turistička organizacija Pančevo od sada ima i tezge koje će ustupiti na korišćenje u okviru ove manifestacije, na kojima će svoje proizvode i ručne radove izlagati ostali učesnici iz različitih udruženja žena i povrtari. Poseban segment manifestacije biće usmeren na decu Banatskog Brestovca koja će imati priliku da na kraju raspusta upoznaju okolinu svog mesta s vode, najavio je Stoilković.

Kako kaže, tih dana katamaran Panuka biće na raspolaganju Brestovčanima za koje će biti organizovane promotivne vožnje prema Smederevu kako bi i deca ali i stariji stanovnici ovog mesta imali priliku da se upoznaju sa svojom okolinom.

Stoilković je najavio još raznih iznenađenja i zanimljivosti u okviru manifestacije koja će biti organizovana poslednjih dana avgusta, uz bogat muzički program.

Osim Turističke organizacije Pančevo, Udruženje žena Sose za organizaciju Dana povrtara ima podršku i Grada Pančeva.