DruštvoNaslovna

Banatski Brestovac: Manifestacija Dani povrtara proglašena gradskom manifestacijom

Članovi Gradskog veća Pančevo na današnjem zasedanju proglasili su manifestaciju Dani povrtara u Banatskom Brestovcu gradskom manifestacijom.

Gradsko veće Pančevo

Turističko-poljoprivredna manifestacija je do pre nekoliko godina postojala u Banatskom Brestovcu, a ove godine biće obnovljena pod nazivom Dani povrtara i trajaće tri dana, od 30. avgusta do 1. septembra.

Kako je obrazložio Treša Radonjin, zamenik sekretara Sekretarijata za poljoprivredu gradske uprave Pančevo Turistička organizacija Pančevo organizovaće ovu novu manifestaciju u Banatskom Brestovcu zajedno sa udruženjima Sose i Studio Panuka.

Turistička organizacija Pančeva se obratila gradonačelniku 5. avgusta dopisom u kome se navodi da će Udruženje žena Sose i Studio Panuka u saradnji s Turističkom organizacijom Pančevo organizovati ove godine manifestaciju Dani povrtara. Manifestacija je osmišljena kao izložba povrća domaćih povrtara, iz Banatskog Brestovca i šire okoline, na površini javne namene seoski park u Banatskom Brestovcu. U okviru manifestacije biće organizovan bogat kulturno-umetnički program na kojem će nastupiti lokalna kulturno-umetnička društva, lokalni bendovi ali i poznati muzičari, rekao je Radonjin.

On je dodao da će tokom tri dana trajanja manifestacije Katamaran Panuka biti u Banatskom Brestovcu kako bi se organizovale promotivne vožnje za zainteresovane posetioce, čime se ujedno dodatno afirmiše i promoviše gradski katamaran.

Cilj manifestacije je da se nastavi i očuva tradicija, ali i da se obogati ekonomski i kulturni život lokalnog stanovništva. Sekretarijati su mišljenja da manifestacija zavređuje da bude utvrđena kao gradska manifestacija te se predlaže gradskom veću da donese zaključak kojim se to i potvrđuje, zaključio je Treša Radonjin.

Inače, već je poznato da će u okviru manifestacije Dani povrtara u Banatskom Brestovcu u večernjem programu 30. avgusta koncert održati poznati sastav Tropiko bend, a 31. avgusta Gordana Lazarević i Ambasador orkestar.