Некатегоризовано

Žabalj: Dom zdravlja dobio novi rendgen aparat i pokretnu rampu za invalide

U Domu zdravlja Žabalj danas je zvanično pušten u rad novi rendgen aparat, čija je nabavka rešila jedan od gorućih problema te zdravstvene ustanove.

Na taj način, značajno će biti unapređen kvalitet rada službi radiologije i pneumofiziologije, a građani više neće morati da putuju u druge zdravstvene centre, odnosno da imaju dodatni trošak za snimanje određenih organa. Osim toga, postavljena je pokretna platforma za invalide, a započeti su i radovi na rekonstrukciji objekta, odnosno obnova fasade.

Direktor Doma zdravlja Žabalj dr Nikola Dukić istakao je važnost svih realizovanih aktivnosti u prethodnih nekoliko nedelja.

Nakon dužeg vremena, zvanično smo pustili u rad novi digitalni rendgen, što nam je jako važno, s obzirom na to da su se pacijenti dugo mučili sa snimcima, a sada će biti mnogo lakše prvenstveno njima, a i lekarima. Posle više od godinu dana, instalirana je i pokretna platforma, što je jedan od bitnih kriterijuma za akreditaciju domova zdravlja, veoma je značajna i funkcionalna i mnogo će pomoći svim osobama sa invaliditetom ili određenom povredom, koji se otežano kreću. Sada će im biti dostupne sve službe, bez ograničenja. Nadam se da će sve što smo uradili olakšati građanima lečenje, jer je naša strategija bila da im što više usluga pružimo ovde i da ih rasteretimo, kao i druge zdravstvene centre, rekao je dr Dukić.

 

 

Predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić rekao je da se lokalna samouprava trudi da što više pomogne zdravstvene ustanove.

Obećali smo da ćemo pomoći rekonstrukciju fasade zgrade Doma zdravlja u Žablju, koji su u toku, a ono što je najvažnije jeste da smo tehnički pomogli u nabavci i dobijanju važnih dokumenata za puštanje u rad rendgen aparata. Osim toga, instalirana je i pokretna platforma za osobe sa invaliditetom i to zahvaljujući Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i delom iz budžeta lokalne samouprave, izjavio je Božić.

 

 

Sve realizovane i planirane aktivnosti u zdravstvenim stanicama žabaljskog Doma zdravlja imaju cilj da olakšaju građanima lečenje i time unaprede nivo kvaliteta zdravstvene zaštite.

Izvor: www.zabalj.rs