DruštvoNaslovna

Pokrajina pomaže obnovu sportske hale u Žablju

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je 28. novembra Žabalj, gde će pomoću pokrajinskih sredstava biti saniran parket u jednoj od najlepših sportskih hala na teritoriji AP Vojvodine.

Sekretar Batez je tim povodom sa predsednikom Opštine Čedomirom Božićem potpisao ugovor o finansiranju posebnog programa za investiciono održavanje žabaljske sportske hale. Reč je o investiciji vrednoj tri miliona dinara, u kojoj resorni sekretarijat učestvuje sa 2,6 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu istakao je da je reč o projektu odobrenom na javnom konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu za finansiranje posebnih programa projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini.

Zahvalan sam lokalnoj samoupravi u Žablju što će takođe izdvojiti značajna sredstva da sufinansira sanaciju ove sportske dvorane, kojoj gravitiraju i dve osnovne, jedna srednja škola i svi sportski klubovi iz ove sredine. Postoji velika potreba da ovaj sportski objekat bude rekonstruisan i dobro je što je opštinsko rukovodstvo prepoznalo da je to jedan od prioriteta za razvoj školskog, kao i vrhunskog sporta, rekao je Batez.

 

 

Batez je izrazio posebno zadovoljstvo što je danas u Žablju imao priliku da sa predsednikom Opštine i čelnim ljudima zaduženim za sport popriča o tome kako da se unapredi omladinska politika, kao i da sagleda sa kakvim se izazovima ova opština i njeni sportski klubovi i organizacije suočavaju kada je reč o aktivnostima značajnim za razvoj sporta.

Prošle godine izgrađena je sportska hala i dovršeni su sportski tereni na otvorenom u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima, podsetio je sekretar Batez i istakao da je to još jedna potvrda izuzetno uspešne saradnje Pokrajine i ove lokalne samouprave.

On je na kraju posete rekao da će Sekretarijat i u narednoj godini, ukoliko bude potrebe, nakon donošenja pokrajinskog budžeta, pomagati Opštini Žabalj u ovako krupnoj investiciji kao što je rekonstrukcija sportske hale. S obzirom na to da je plan Pokrajinske vlade da svaka opština u Vojvodini dobije sportsku halu, Batez je naveo da ovaj posao treba kvalitetno završiti jer ovaj sportski objekat, izgrađen još osamdesetih, služi podjednako školskoj deci, vrhunskim sportistima i rekreativcima.

Zahvalivši Pokrajinskoj vladi i Sekretarijatu za sport i omladinu na podršci u realizaciji ovog projekta rekonstrukcije sportske hale u Žablju, predsednik Opštine Čedomir Božić istakao je da očekuje da će celokupna sanacija parketa biti završena za oko dva meseca.

Izvor: www.vojvodina.gov.rs