DruštvoNaslovna

Usvojen budžet Opštine Žabalj za 2020. godinu

U skupštinskoj sali Opštine Žabalj danas je održana 36. sednica Skupštine opštine Žabalj, na kojoj je bilo prisutno 29 odbornika, kao i predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić, direktori javnih ustanova i članovi Opštinskog veća.

Najviše je reči bilo o usvajanju rebalansa budžeta opštine Žabalj za 2019. godinu, kao i usvajanju budžeta za 2020. godinu.

 

 

Predsednik Skupštine opštine Žabalj Radovan Čolić najpre se zahvalio svim prisutnim odbornicima na današnjem prisustvu.

Od prisutnih 29 odbornika njih 26 je donelo odluku o rebalansu budžeta za 2019. godinu i usvajanju budžeta za 2020. godinu. Budžet za 2020. godinu najvećim delom se odnosi na putnu infrastrukturu, ali i na rekonstrukciju vodovodne mreže, rekao je Čolić.

 

 

Na današnjoj Skupštini usvojen je budžet Opštine Žabalj za 2020. godinu u iznosu od 808 miliona dinara. Sredstva će biti opredeljena, pored redovnih finansiranja za jednu kalendarsku godinu, i za rekonstrukciju lokalnih puteva, kao i za izgradnju fabrike vode u sva četiri naseljena mesta opštine Žabalj, ali i rekonstrukciju vodovodne mreže. To su neki ciljevi koji su predviđeni budžetom za 2020. godinu ali i za 2021. godinu, jer se radi o većim investicijama koje realno ne mogu da se ostvare u jednoj kalendarskoj godini, rekao je predsednik Opštine Čedomir Božić.

izvor: www.zabalj.rs