DruštvoNaslovna

Organizovan prijem za učesnice takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”

U Maloj sali Gradske uprave grada Pančeva organizovan je prijem dece grada Pančeva koja će u televizijskom programu “Srbija u ritmu Evrope” na Prvoj Srpskoj Televiziji predstavljati svoj grad Pančevo i Saveznu Republiku Nemačku.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov je pozdravio učesnice koje su mu ovom prilikom poklonile sliku.

Grad Pančevo se i ove godine takmiči na dečjem muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“. Ovo takmičenje je najveće dečje muzičko takmičenje u regionu, koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću i ima tradiciju dugu već 10 godina. Podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije. „Srbija u ritmu Evrope“ je takmičenje koje okuplja decu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, koja, pored svog grada, predstavljaju i pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela i Australije.

Svake godine domaćin takmičenja je grad koji je prethodne godine odneo pobedu. Sama pobeda i jeste veliki čin za opštinu koja se naredne godine treba pokazati u najboljem mogućem svetlu, i ugostiti sve ambasadore, gradove takmičare kao i njihove navijače. Na neki način liči na dečije takmičenje „Pesma Evrovizije“, samo u okviru jedne države i njenih gradova ili opština.

Ove godine grad Pančevo će predstavljati Nemačku. Audicije u našem gradu su održane još početkom godine, i odabrani učesnici predstavnici.

Tri predstavnice Pančeva su:
1. Zorana Jovanović, učenica drugog razreda srednje Poljoprivredne škole „Josif Pančić“, i ona će svojim glasom pokušati da pokaže grad Pančevo u najboljem svetlu;
2. Tamara Jakovljević, učenica prvog razreda srednje Baletske škole „Dimitrije Parlić“ i
3. Višnja Malijar, učenica drugog razreda srednje Baletske škole „Dimitrije Parlić“, koje će uz Zoranu plesati.

Pesma koja im je dodeljena je „Glorious“, nemačkog benda „Cascada“ koji je sa ovom pesmom predstavljao Nemačku na Pesmi Evrovizije 2013. godine.

Kako je pesma izuzetno energična i pobedonosna, naše predstavnice će dati sve od sebe da takvu energiju ove godine pokažu na bini u gradu Vranju, prošlogodišnjem pobedniku takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“.

 

 

Gradonačelnik Saša Pavlov istakao je da sve što ima veze s mladima Gradu Pančevu je izuzetno bitno.

Ovo je veliki ponos za Grad Pančevo da naša deca imaju priliku da se predstave na najvećem dečjem muzičkom festivalu „Srbija u ritmu Evrope“, svojevrsnoj verziji Evrovizije za klince i klinceze i da predstavljaju jednu od evropskih zemalja na tom takmičenju, ali i da budu u prilici da pobede na takmičenju. Reč je zaista o vrlo ambicioznim i pametnim devojčicama koje su zajedno sa koordinatorkom odradile svoj posao najbolje moguće imajući u vidu sva ograničenja s kojima smo, na žalost, početkom ove godine bili suočeni. Ne sumnjam da će sa ponosom da predstavljaju Grad Pančevo, jer učešće je najbitnije i to i jeste svrha ovog takmičenja, da se deca međusobno druže, da pokažu svoje sposobnosti i da promovišu prijateljstvo među narodima. Nama je ove godine pripalo da predstavljamo Nemačku i to nam je bitno i u sklopu svega ovoga što radimo u Gradu Pančevu, izjavio je gradonačelnik Saša Pavlov.

Nataša Lazić, koordinatorka za Pančevo podseća da se ovaj grad u okviru festivala „Srbija u ritmu Evrope“ takmiči drugi put.

Predstavnice Pančeva pevaće na engleskom jeziku što je olakšavajuća okolnost i pevaće pesmu Kaskada „Glorious“ koja je predstavljala Nemačku baš na Pesmi Evrovizije 2013. godine. Pripreme za koreografiju i za ceo nastup i dalje su u toku. Punom parom se devojke spremaju sa instruktorima plesa i pevanja koji su dodeljeni od strane same produkcije takmičenja. Jeste naporno, ali one su jako vredne i trude se svake nedelje da bude svaki put sve bolje i bolje, kaže Nataša Lazić.

U finalu takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“ na TV Prva predstavnice Pančeva nastupiće pod rednim brojem 4. Finale će biti održano u Vranju.