DruštvoNaslovna

U Pančevo stigli novi ekološki autobusi: kroz javno-privatno partnerstvo obezbeđeno 60 novih autobusa

U Pančevo je danas stigao još jedan kontigent novih ekoloških autobusa budućeg preduzeća za javni prevoz putnika “Pantransport”. U pitanju su najmoderniji ekološki autobusi tako da će Pančevo biti jedini grad u Srbiji sa najmodernijim javnim prevozom i potpuno novim voznim parkom.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva podseća da je prvih deset mini autobusa stiglo pre desetak dana, a da je sada stiglo prvih 14 velikih autobusa.

 

 

Dolaskom autobusa preduzeća “Pantransport” koji je privatan partner Gradu Pančevu u realizaciji javno-privatnog partnerstva vezanog za komunalnu delatnost javnog saobraćaja počinje realizacija investicije vredne više od milijardu i 200 miliona dinara. Ovaj projekat je od ogromnog značaja za naše sugrađane i za grad Pančevo. Naši sugrađani će dobiti jedan komforan, najmoderniji javni prevoz sa savremenim sistemom naplate karata i siguran sam da će ovo preduzeće zajedno sa Gradom učiniti sve da naši dragi Pančevci dobiju tačan i kvalitetan javni prevoz, izjavio je gradonačelnik Saša Pavlov.

 

 

Do 15. juna stići će i ostali autobusi i preduzeće „Pantransport“ će preuzeti obavljanje javnog prevoza u okviru javno-privatnog partnerstva konzorcijuma nekoliko domaćih preduzeća i Grada Pančeva.

 

 

Radomir Vidojević, direktor „Pantransporta“ kaže da počinje nova era javnog prevoza u Pančevu.

Sve ovo što smo imali do sada je dijametralno različito od onoga što ćemo mi napraviti na planu organizacije prevoza i naplate karata u budućem vremenu. Što se cene karata tiče, njih određuje tržište i cene goriva, ali očekujemo da se one neće menjati u narednom periodu, izjavio je Radomir Vidojević.

 

 

Dosadašnji prevoznik JKP “Autotransport” Pančevo prestaje da postoji, a uslugu javnog prevoza u gradskom i međumesnom prevozu preuzeće novoosnovano preduzeće “Pantransport”.
Među obavezama “Pantransporta” je nabavka 60 novih autobusa i izgradnja nove autobuske stanice.

Da podsetimo, Grad Pančevo i grupa ponuđača koju čine Privredno društvo „Saga trans“ d.o.o. Beograd, preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovine „Dumeco“ d.o.o. Beograd, Društvo za saobaćaj, turizam i trgovinu „Trans-jug“ d.o.o. Obrenovac, sa podizvođačem „Apex solution tečnology“ d.o.o. Beograd, zaključili su Javni ugovor za dodelu koncesije.