NaslovnaZdravlje

Pančevo: U kovid delu bolnice popunjeni su svi smeštajni kapaciteti

Od početka meseca u Opštoj bolnici u Pančevu kovid pacijenti se leče na infektivnom odeljenju u kojem ima mesta za nešto malo više od 100 pacijenata.

Dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice kaže da se svakodnevno otpuštaju i primaju pacijenti na kovid odeljenje i da ih je trenutno 108, uglavnom sa lakšom i srednjom kliničkom slikom.

 

 

Trenutno je kod nas smešteno 29 pacijenata s teritorije Južnog Banata, a ostali su s teritorije Beograda i iz ostatka Srbije. Najveći teret nosi naših 6 infektologa koji su stalno uz pacijente, ali i ostali tim lekara i medicinskog osoblja kako bismo pacijentima pružili što adekvatnije lečenje. Ono što smo uočili kao veliku razliku u odnosu na april, to je da sada imamo mnogo više mlađih pacijenata obolelih od virusa kovid, izjavio je u uključenju u jutarnji program RTS-a dr Slobodan Ovuka.

Svakog dana na teritoriji Južnog Banata testira se između 60 i 100 pacijenata na virus kovid, od toga je trećina iz Pančeva. U proseku od tog broja od 7 do 15 testiranih bude pozitivno na virus kovid.