DruštvoNaslovna

Pančevo: Završena izgradnja kanalske mreže u Severnoj poslovnoj zoni

U Severnoj poslovnoj zoni u Pančevu završena je izgradnja neophodne kanalske mreže koja je važna za odvodnjavanje ovog prostora.

Radovi su trajali 60 dana, a koštali su oko 20 miliona dinara. Lokalna samouprava je izdvojila oko 15, a „Vode Vojvodine“ oko 5 miliona dinara.

Neđeljko Popović, izvršni direktor Vodoprivrednog društva „Dunav Tamiš“ u Pančevu smatra da će Severna poslovna zona ubuduće biti bezbedna od suvišnih voda.

Iskoristili smo maksimalnu mogućnost vodotoka Nadela koji može da primi sve ove vode. Odvodnjavanje će biti bez troškova, sve će biti gravitaciono. Preostalo je još nekoliko stvari koje je potrebno doraditi, rekao je Popović.

Kako bi sve firme koje dođu na ovaj prostor, ali i građani u neposrednoj blizini, mogli da i dalje imaju uređenu kanalsku mrežu za odvodnjavanje, neophodno je da se i u narednom periodu brine o tekućem i redovnom održavanju kanala.

Ovo je jedan lep primer dobre saradnje između lokalne samouprave, u ovom slučaju Grada Pančeva, i Javnog preduzeća „Vode Vojvodine“ čime je rešen jedan ozbiljan problem s obzirom na veličinu Severne industrijske zone sad i koja se planira u perspektivi, a s tim vezano i za količinu vode koja će iz nje izlivati u postojeći vodotok. Istakao bih dobru saradnju svih institucija, a imali smo kontakte s Elektrovojvodinom, sa Srbijagasom, sa Naftovodom i sa Železnicom. Sve što je bilo neophodno rešili smo na opšte zadovoljstvo i možemo da kažemo da se ovaj vodoprivredni objekat sada faktički i pušta u funkciju, rekao je Neđeljko Popović.

 

 

Ovaj potez je od velikog značaja za Grad Pančevo i okolinu, jer su velike strane kompanije poput ZF i Brose-a uložile velika novčana sredstva u izgradnju fabrika i zaposlile veliki broj ljudi.