NaslovnaTurizam

Žabalj: po prvi put obeležen Svetski dan turizma

Turistička organizacija opštine Žabalj prvi put je obeležila Svetski dan turizma i tim povodom je upriličen skup privrednika koji sarađuju sa opštinskom turističkom organizacijom.

Na dan čiji je cilj podizanje svesti o važnosti turizma na internacionalnom nivou i o njegovom uticaju na sociološke, kulturološke, političke i ekonomske vrednosti, Turistička organizacija opštine Žabalj rezimirala je godinu koja je na izmaku i koja je bila teška za turizam, a predstavljeni su i planovi za narednu godinu.

Proizvođaču svilenih bombona “Bombonica” iz Čuruga uručena je ovogodišnja nagrada TO opštine Žabalj.

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić obratio se prisutnima, istakavši najznačajnije turističke projekte.

Pohvalio bih realizaciju projekata „Put meda i sira“ i „Golfom kroz region“, koje je Turistička organizacija realizovala u saradnji sa lokalnom samoupravom. Kad su u pitanju proizvođači i ugostitelji, trenutno je prioritet proširenje kapaciteta smeštaja, jer je u prethodnim mesecima bila velika potražnja za smeštajem na teritoriji cele opštine. Lokalna samouprava je pomogla ugostiteljima u dva navrata, jednokratnom pomoći od 20.000 dinara za privrednike u maju i sada smo obnovili konkurs isključivo za ugostitelje, rekao je Božić.

 

 

Opština Žabalj uspela je da se probije na turističkoj mapi i da stane rame uz rame sa fruškogorskim mestima koja imaju visoko razvijen turizam.

Plan opštinske Turističke organizacije za narednu godinu je da opština Žabalj postane lider Potisja i da napravi regiju sa opštinama Temerin, Bečej i Novi Bečej, preko Stare Tise i Jegričke, kako bi turistička ponuda bila što bogatija.

Izvor: www.zabalj.rs