NaslovnaSport

Banat Bulls-i slavili protiv Jagodine, sledeća stanica Novi Sad

Banat Bulls-i su u tesnoj utakmici, prepunoj poena, došli do nove pobede u četvrtom kolu Prve lige Srbije. Savladana je ekipa Jagodina Black Hornets, na domaćem terenu, rezultatom 58:55.

Iako je Jagodina otvorila utakmicu sa tačdaunom, ubrzo posle su uzvratili i Bulls-i. Igralo se tačdaun za tačdaunom sve do rezultata 22:26, kada je napad Bulls-a uhvatio zalet i postigao 3 tačdauna. Sjajna odbrana dva puta je postigla poene iz odbrane.

Kvoterbek Bulls-a Mladen Zlatić je čak 6 puta pronalazio hvatače u endzoni. Konačnih 58:55 postavio je drugi kvoterbek Bikova Lazar Sporin, kada je kompletirao dodavanje u endzoni ka iskusnom hvataču Mariju Lugonji.

Tri tačdauna je uhvatio iskusni reprezentativac Srbije Milan Nikolić, dva puta je poentirao Bratislav Bošnjak, a po jednom su se endzone domogli Mario Lugonja i Bojan Nešić.

Na ovoj utakmic se istakla i odbrana Bulls-a. Ona je u najbitnijim trenucima sprečila Jagodinu da poentira, a uz to je i poentirala dva puta, intersepcijama Bratislava Bošnjaka i Marija Lugonje.

Iako je falilo dosta igrača iz odbrane, Bikovi nisu dozvolili da ih taj hendikep zaustavi.

U poslednjem kolu ligaškog dela, ekipa Bikova će u nedelju, 1. novembra u 15 sati gostovati u Novom Sadu ekipi Wild Dogs.

Nakon regularnog dela takmičenja Bulls-e čeka wild card, ali još uvek nije poznato protiv koga će igrati. Wild card se igra po sistemu 3-6 i 4-5. Nakon odigranog wild card-a, prvoplasirani tim dočekuje u polufinalu pobednika meča 4-5, a drugoplasirani pobednika meča 3-6.

Kretanje rezultata moći ćete, kao i uvek do sada, da pratite na zvaničnoj Facebook stranici Banat Bulls-a, kao i na njihovom Instagram profilu.