NaslovnaSport

„Vežbanjem do zdravlja” uz aerobik u Kovinu

„Vežbanjem do zdravlja“ je besplatna akcija koja se realizuje svakog četvrtka u Ustanovi za sport Kovin.

Ovog četvrtka na programu su bile vežbe aerobika koje je održala Ilona Satmari. Akcija je namenjena za fizički neaktivne žene.

Poslednja nedelja oktobra iskorišćena je za ritmične aerobne vežbe istezanja i vežbe snage. Ustanova za sport omogućila je velikom broju žena da se rekreativno bavi sportom, s obzirom da mnoge nemaju uslova. Učesnice naglašavaju da se uz treninge i dobro društvo osećaju lepše i zdravije.

Ovo je idealna prilika da vidimo i upoznamo različite programe sportskih aktivnosti. Osim treninga, posetili smo Čardak, Deliblatsku Peščaru, Veliku Planu. Posebno je bilo interesatno što su neke žene, iako su iz Kovina, prvi put šetale stazom zdravlja, kaže učesnica Aleksandra Jordanov.

Ona navodi da su im najteže bile vežbe step aerobika, dok su im se časovi samoodbrane najviše dopali. S obzirom da akciji prisustvuju starije žene, više im odgovara umereniji program.

Direktor Ustanove za sport Kovin, Dejan Janjević, izjavio je da su ponosni na ovu akciju i da im lokalna samouprava mnogo pomaže.

Posebno nas raduje što se neke žene prvi put bave sportskom rekreacijom. To nas motiviše da nastavimo i u budućnosti. U narednom periodu, ako kovid situacija dozvoli, planiramo da organizujemo teretanu za početnike. Akcenat će biti na mlađoj populaciji, kaže Janjević.

Janjević ističe da je Ustanova preduzela sve potrebne epidemiološke mere kako bi vežbanje bilo što bezbednije.

„Vežbanjem do zdravlja“ počelo je još prošle godine, s ciljem da se ukaže na značaj sporta, razvoj tela i duha.

Sport obogaćuje našu kulturu i utiče na stepen blagostanja. Posebno je vredan za savremeni svet koji se brzo menja i koji karakteriše težnja da se stvore zdravi i kvalitetni uslovi života, poručuju iz Ustanove.

Naredno druženje biće sledeće sedmice, a termin će biti naknadno objavljen.