KulturaNajaveNaslovna

Mirjana Uzelac napisala roman „Džokerov usud“, promocija 4. novembra

Mirjana Uzelac iz Pančeva objavila je novi, treći roman, “Džokerov usud”. Promocija ovog triler romana zakazana je za sredu, 4. novembar u 19 časova u Velikoj Sali Sindikata grada Pančeva (Trg Kralja Petra prvog broj 11).

Mirjana Uzelac se do sada predstavila romanima “Ko su ti Nadrljanski?” koji je bio proglašen za najboji debitanstki roman izdavačke kuće “Arte” iz Beograda. Drugi roman, „Žiži“, u izdanju izdavačke kuće Portalibris proglašen je za najbolji tinejdžerski roman na konkursu „Vrata knjige.“

Ubica koga javnost naziva „Džokerom” oslikava lica svojih žrtava kao lice Džokera i dovodi junake romana, kao i same čitaoce, u poziciju porote. Za mnoge će motiv Džokerovih ubistava biti opravdan…

Kakav je to svet u kome je ljudski život doveden do apsurda?

Nekažnjena smrt trudnice i njene bebe pokreće vrtlog ubistava. U slučaj su upleteni mnogi: od lekara, pogrebnika, sudije, advokata, vlasnika noćnog kluba, pa sve do poznatog tenisera.

Roman ,,Džokerov usud“ je uzbudljiv, napet, slojevit, filmičan, pun neočekivanih obrta i britkih dijaloga, a u pojedinim delovima prožet i spontanim humorom.

Roman o tragičnim sudbinama, o nepravdi, o „ljudskom talogu” koji nezadrživo izbija na površinu, izazivajući teskobu i strah od sveg zla koji nas okružuje.

Brutalno ubistvo sudije Stevice Milutinovića, koga ubica ostavlja oslikanog kao Džokera, uzdrmaće mnoge, ali pre svih advokata Kolju Jovanovića i načelnika policijske uprave Gordana Bratića, i to u momentu kada Bratić i njegova supruga Barbara treba da usvoje četvorogodišnju devojčicu.

Ubica presuđuje „u ime naroda”. Svi ubijeni su povezani u jednu vrstu zločinačkog udruženja.

U zamršenu mrežu kriminala upleteni su mnogi: od lekara, pogrebnika, advokata, vlasnika noćnog kluba, pa sve do poznatog tenisera, ali i nesrećnika kojima život nije dao šansu. Otkrivaju se okrutne tajne i bolne uspomene. Dok Džoker ubija ostavljajući tragove, tragična enigma ubistva deluje gotovo nerešiva.

Nestanci novorođenčadi, farmakološka mafija, presađivanje organa, korupcija u svim porama društva… pravda koja je ostala uskraćena. Čitalac će se naći u poziciji porote. Za mnoge će motiv ubistva biti opravdan.

Uzbudljiv triler koji nećete moći da ispustite iz ruku, razmišljajući i plašeći se koliko naše stvarnosti ima u ovim strašnim događajima.