DruštvoNaslovna

Izgradnja vodovodne mreže u Skrobari odvija se po planu

Izgradnja vodovodne mreže u Skrobari odvija se po planu, zaključili su Predrag Živković, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za saobraćaj i komunalnu delatnost i Zoran Ašanin, v.d. direktora JKP Vodovod i kanalizacija koji su zajedno obišli radove.

Predrag Živković je izjavio da je iskoristio ovaj dan kako bi zajedno sa ljudima iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ obišao radove na izgradnji druge faze vodovodne mreže u naselju Skrobara.

Uverili smo se da se radovi odvijaju planiranom dinamikom i da bi trebalo shodno ugovoru da budu završeni do sredine decembra. U ovoj investiciji Grad je učestvovao sa 50 odsto sredstava. Drugu polovinu obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ovom investicijom završava se gotovo kompletna vodovodna mreža u gradskim mesnim zajednicama. Novembar ćemo iskoristiti kako bismo zajedno sa predstavnicima javno-komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad i predstavnicima svih mesnih zajednica u našem gradu definisali komunalne prioritete i blagovremeno pripremili budžet za 2021. godinu, kaže Predrag Živković.

 

 

On je istakao da će ova investicija svakako značiti stanovnicima Skrobare, jer u prethodne dve godine, što se tiče vodovodne instalacije, najviše zahteva putem MZ Gornji grad dobijali su iz Skrobare i sa Karaule.

Tamo se radi trenutno na realizaciji projekta javno-privatnog partnerstva za puteve. Ovaj deo infrastrukture tamo je rešen, tako da ovim rešavamo kompletno čitav grad. Ono što ostaje za sledeću godinu jeste da se radi priključenje Banatskog Novog Sela na vodovodnu mrežu. Nadam se da će i to brzo biti realizovano. Nakon toga, verovatno početkom sledeće godine, građani će moći da apliciraju i da se priključe na vodovodnu mrežu ovde u Skrobari, izjavio je Predrag Živković.

 

 

Gotovo sva naselja na teritoriji Grada Pančeva u narednom periodu biće priključena na gradski vodovod. Trenutno se odvijaju završni radovi na izgradnji vodovodne mreže u Skrobari. Naselje Skrobara pripada Mesnoj zajednici Gornji grad i najmanje je po broju stanovnika. Grad Pančevo jednako brine o svim stanovnicima na svojoj teritoriji, te će i meštani Skrobare uskoro dobiti gradsku vodu.

Vrednost investicije je 12 miliona dinara. Radovi bi trebalo da budu završeni do 15. decembra, nakon čega će građanima Skrobare biti omogućeno da se priključe na gradsku vodovodnu mrežu.