NaslovnaSport

Za Andreu Stojadinov najbolju džudistkinju Evrope organizovan prijem u Pančevu

Za Andreu Stojadinov, juniorsku prvakinju Evrope u džudou danas je organizovan prijem u Gradskoj kući u Pančevu. Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika ugostila je Andreu Stojadinov, njenog kondicionog trenera Gorana Popovića, predsednika Sportskog saveza Pančevo Slobodana Bitevića i sekretara Sportskog saveza Dejana Perića.

Andrea Stojadinov, juniorska prvakinja Evrope u džudou se zahvalila Gradu Pančevu na prijemu i podršci.

Na Evropskom kupu u Dubrovniku sam osvojila zlatnu medalju. Na državnom prvenstvu za seniore sam takođe osvojila zlatnu medalju. Zatim smo otišli na Gren slem u Budimpeštu, koje je možda čak i najjače takmičenje u mojoj karijeri do sada, gde sam dospela do borbe za bronzu i osvojila bronzanu medalju. To je bio ogroman rezultat za mene lično, dao mi je puno samopouzdanja pred dva evropska prvenstva koja su bila u okviru pet dana. Na Evropskom prvenstvu za juniore uspela sam da osvojim titulu prvaka, a za mlađe seniore, pet dana kasnije, osvojila sam bronzanu medalju, nabrojala je Andrea Stojadinov.

Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančevo se zahvalio gradonačelniku i zamenici gradonačelnika na velikoj podršci koju pružaju sportskim klubovima u Pančevu.

Kao što smo i rekli ovde na prijemu, sportisti su naši najbolji ambasadori. Nama sportistima, sportskim radnicima i građanima je najlepše kad čujemo da sportisti prave zaista fenomenalne uspehe, ponosni smo. Ono što želim da istaknem da je Andrea, ne samo što je vrhunska sportistkinja i buduća olimpijska medalja, već i akademski građanin. Pohađa drugu godinu fakulteta, jedna je kompletna ličnost i najbolji primer za našu decu. Siguran sam da će mnoga deca da se na nju ugledaju. Imamo podršku Grada i to je dovoljno da se sportisti usredsrede samo na sport i svoje uspehe. Sve ide svojim tokom i nadam se da će se tako u budućnosti i nastaviti, rekao je Slobodan Bitević.

 

 

Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika je rekla da Grad Pančevo izdvaja značajna sredstva iz budžeta za sport.

Imajući u vidu da je Pančevo grad sporta i pravih šampiona u kolektivnim i individualnim sportovima koji su osvojili medalje i predstavljali svoj grad na mnogim takmičenjima, zaista mi je veliko zadovoljstvo da danas u Gradskoj kući ugostimo našu sugrađanku Andreu Stojadinov, juniorsku prvakinju Evrope u džudou. Potrebno je da decu vaspitavamo u duhu pravih vrednosti, da je bavljenje sportom od izuzetnog značaja za pravilan rast i razvoj, za razvijanje i jačanje karaktera. Naša je dužnost i obaveza da ih podržimo i da im obezbedimo što bolje uslove za treniranje ili rekreativno bavljenje sportom. Mi kao lokalna samouprava nastojimo da podržimo sve naše sportiste, pogotovo u ovim teškim trenucima u kojima se nalazimo u borbi protiv kovida-19. Nadam se da ćemo uskoro svi moći da se vratimo normalno svojim aktivnostima i mislim da će to profesionalnim sportistima posebno značiti. Još jednom čestitam Andrei na ostvarenom uspehu i želim joj veliki broj medalja u budućnosti, izjavila je zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin.

Andrea Stojadinov ima 20 godina, trenutno je članica Džudo kluba „Crvena zvezda“ i od nje se očekuju još značajniji rezultati i brojne medalje.