NaslovnaSport

I u Pančevu se igra futsal: osnovano sportsko udruženje 33

Sportsko udruženje KMF 33 osnovano je sredinom decembra 2020. godine u Pančevu. Međutim, ekipa oko ovog udruženja okupila se još pre godinu i po dana i svake nedelje bar po dva ili tri puta okupljali su se na Sportskom centru u Pančevu igrajući mali fudbal.

Predsednik ovog udruženja je Igor Stanić koji je i okupio ekipu entuzijasta, zaljubljenih u mali fudbal.

Imamo Viber grupu koja se vrti oko broja 33 po broju članova grupe. Na termine nas često dođe i više od 20, pa tada organizujemo mini turnire. Termini nam uglavnom traju po dva sata. Sastav grupe je raznolik, od običnih radnika do visoko obrazovanih ljudi. Okupio sam svoje poznanike koji su kasnije animirali dalje i neke svoje prijatelje, pa se formirala grupa, priseća se početaka Igor Stanić.

Igor je inače igrao fudbal do svoje 20. godine, zatim se 12 godina bavio fudbalskim suđenjem, a neko vreme je bio i fudbalski delegat.

Ideja o osnivanju Sportskog udruženja nekako je bio logičan red koraka nakon godinu i po dana uspešnog rada neformalne grupe ljubitelja malog fudbala i nakon organizacije Futsal lige u Pančevu.

Grupa 33, kako su se pre registracije nazivali, u avgustu 2020. godine u Pančevu je organizovala Futsal ligu i u okviru nje nastupilo je devet ekipa. Liga je trajala više od pet nedelja, a odlična organizacija bio je glavni utisak svih učesnika.

Zbog pandemije virusa kovid aktivnosti su sve više bile usmerene na društvene mreže. Posebno je akcenat stavljen na Instagram.

Najave mečeva, rezultati, tabela, liste strelaca, idealan tim kola, izjave aktera objavljivani su na Instagram profilu lige. Veliki broj mečeva je sniman i postavljen na Youtube kanalu. 2.500 pratioca na Intagram profilu je jasan znak da se ovakvim ozbiljnim pristupom i organizacijom može animirati veliki broj ljudi, smatra Igor Stanić.

 

 

Ova ekipa ima i jednu zanimljivu aktivnost, atrakciju koja je od početka veoma popularna.

Svake zadnje nedelje u mesecu igramo derbi Zvezda Partizan koji svi sa nestrpljenjem čekaju. Na tom derbiju sve pršti, igra se žustro, pa često dođe i do čarki, ali se kasnije sve to reši i izgladi na popularnom trećem poluvremenu koje se podrazumeva. Imamo bele i crne majice sa brojevima i prezimenima, pa uvek igra bela protiv crne ekipe na terminima, sem kada je derbi u pitanju kada se igra u dresovima popularnih klubova, ispričao je Stanić.

Na manjim lokalnim turnirima ova ekipa je uvek osvajala neko od prva tri mesta. Trenutno KMF 33 igra prijateljske utakmice sa ekipama iz okoline Pančeva. Imaju ambiciozne planove za ovu godinu.

Planiramo da se takmičimo u Vojvođanskoj Futsal ligi Fudbalskog saveza Vojvodine od sezone 2021/2022. čiji se start očekuje na jesen 2021. godine. Počeli smo i selekciju igrača za formiranje omladinskog tima 33. Planiramo da učestvujemo na turnirima, ali i da malo više popularizujemo naš novoosnovani klub. Naravno, želimo da organizujemo i ove godine Futsal ligu. Jedna od osnovnih aktivnosti biće nam i promocija futsala, druženje i redovno rekreativno bavljenje futsalom svih članova, ispričao nam je Igor Stanić.

Iako su do sada imali termine na Sportskom centru Mladost u Pančevu, svoje utakmice najverovatnije će igrati u sportskoj hali u Banatskom Novom Selu.

Do jeseni je još dosta vremena, ali pratićemo rast i napredovanje ovog kluba i poželeti im uspeha u daljem radu.