NaslovnaSport

Stigla pojačanja u FK „Železničar“ u Pančevu

U više od sedam decenija bogatoj istoriji Fudbalskog kluba Železničar okrenut je novi list. Ponedeljak, 11. januar 2021. godine, dan kada je na mestu šefa stručnog štaba „dizelke” pančevačke debitovao trener sa superligaškim iskustvom, dan kada su opremu „Stare dame” sa Tamiša zadužili i superligaški igrači, bivši internacionalci.

Ovo je i dan kada je FK Železničar svim snagama krenuo ka ispunjenju svog prvog cilja – o(p)stati u društvu srpskih prvoligaša.

Pored Dragana Aničića, stručni štab najboljeg fudbalskog kluba sa ovih prostora činiće i njegovi prvi saradnici Zoran Stojanović i Vladimir Božić, kao i trener golmana Milo Đurović. Na prvoj prozivci prvotimaca, kojom su i zvanično započele pripreme za prolećni deo šampionata u Prvoj ligi Srbije, viđeno je i nekoliko novih, široj javnosti poznatih fudbalskih imena. To znači da su čelnici Železničara čvrsto odlučili da Pančevo i na jesen bude u rangu sa velikim fudbalskim centrima u našoj zemlji.

Izuzetno sam zadovoljan što mogu da predstavim novog šefa stručnog štaba Dragana Aničića. Verujem da ćemo zajedničkim snagama ostvariti zacrtane ciljeve. Posle debitantske polusezone u profesionalnom rangu takmičenja izvukli smo pouke, naučili mnogo iz sopstvenih grešaka. Sada je red da ispravimo nedostatke i obezbedimo opstanak, za početak. Dolaskom novog stručnog štaba načinili smo prvi korak. Doveli smo i nekoliko proverenih, iskusnih igrača sa kojima ćemo imati tim koji će biti konkurentan svim rivalima. Spisak pojačanja još uvek nije zaključen. U prve dve nedelje radićemo u našem gradu. Potom sledi odlazak na pripreme, naravno ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli. Već smo zakazali i nekoliko kontrolnih utakmica. Želja nam je da i na jesen igramo u Prvoj ligi, Pančevo kao grad to zaslužuje, rekao je pred predstavnicima medija prvi čovek Železničara Zoran Naunković.

 

 

Opremu pančevačke „dizelke” zadužilo je nekoliko proverenih igrača, zvučnih fudbalskih imena. Među njima su i Predrag Sikimić, fudbaler koji je branio boje Crvene zvezde i Voždovca, a u naš grad je stigao iz Slovenije.

Novi član „Želje” postao je i Miloš Mihajlov, nekadašnji igrač Partizana, koji je došao iz superligaša Inđije, baš kao i golman Marko Knežević.

 

 

Na pozajmicu iz beogradskih „crveno-belih” stigao je mladi Marko Konatar, a na prvom treningu su viđeni i Milan Tomić, Luka Čumić i Miloš Pilipović. Ono što poklonike fudbala u Pančevu i okolini najviše ohrabruje jeste činjenica da je kostur ekipe ostao na okupu. Na prvoj prozivci bili su i: Bojan Knežević, Bojan Tripković, Lazar Marković, Georgije Jankulov, Predrag Stanimirović, Aleksandar Mirkov, Dušan Plavšić, Jordan Jovanović, Milan Zorica, Stefan Levićanin, Luka Stojanović, Ljubomir Stevanović, Luka Petrović, Petar Stanić, Marko Stojanov, Danilo Kovačević, Miloš Savanović, Vukašin Jovković i Zakaria Suraka.

Hvala upravi kluba koja je pokazala veliku želju i upornost da baš ja postanem novi trener Železničara. Razgovori su trajali dugo, pa se nadam da će i naša saradnja biti duga. Pratim fudbal u Pančevu i moj cilj je da ovaj grad u bliskoj budućnosti dobije i supreligaša. Rekao sam i momcima, da li na čelu sa mnom ili nekim drugim trenerom, da li sa istim igračkim kadrom ili nekim drugim, tek velika mi je želja da Železničar zaigra i u srpskoj eliti. Bez potcenjivanja drugih sredina, Pančevo kao grad zaslužuje da ima superligaša. Većinu igrača poznajem, a one druge ću brzo upoznati. Rekao sam im da je saradnja sa mnom vrlo laka. Ima samo dve mogućnosti. Ili će biti korektna ili nikakva. Uvek sam tu za razgovor, o svim problemima, ali neću da tolerišem priče iza leđa. Očekuje nas veliki posao, ali verujem u uspeh, istakao je novi prvi trener Železničara Dragan Aničić.

Prvu kotrolnu utakmicu „dizelka” će imati 20. januara kada će na terenu pored Hale sportova na Strelištu gostovati IMT. Tri dana kasnije, Železničar će ugostiti Smederevo 1924, a generalna proba trebalo bi da bude utakmica sa liderom Srpske lige „Vojvodina”, ekipom Mladost GAT iz Novog Sada.

Takođe, dok budu boravili na pripremama van Pančeva, u periodu od 25. januara do 5. februara, fudbaleri Železničara odigraće i četiri kontrolne utakmice.

Pančevačka „dizelka” je u punom pogonu. Sve snage usmerene su ka jednom cilju – Prvoj ligi Srbije.

Izvor: RTV Pančevo