KulturaNaslovna

Dom kulture u Banatskom Novom Selu nastavlja sa aktivnostima

Dom kulture „3. oktobar“ Banatsko Novo Selo nastavlja sa aktivnostima, ali naravno vodeći računa o epidemiološkim merama. U Domu kulture u Banatskom Novom Selu nastupiće gitarista Aleksandar Antić, redovni profesor gitare u Muzičkoj školi „Jovan Bandur“ Pančevo.

Na programu će biti dela: Domenico Scarlatti, Mario Castelnuovo Tedesco, Carlo Domeniconi i drugi. Koncert će se održati u Maloj sali Doma kulture 13. februara u 18 časova.

Preduzete su sve mere protiv virusa kovid-19, ali je ograničen broj posetilaca. Zbog toga će koncert biti snimljen i prikazan onlajn na YouTube kanalu Doma kulture 14. februara u 18 časova.

U maloj Sali Doma kulture 3. februara održan je prvi interni čas violine učenika koji pohađaju izdvojeno odeljenje Muzičke škole „Jovan Bandur“ u Banatskom Novom Selu.

Dovođenje Muzičke škole u naše mesto je jedna od velikih stvari koje smo uradili u prethodnom periodu. Reakcije roditelja i učenika su pozitivne, što govori i broj zainteresovane dece. Planira se, pored postojećih instrumenata, upis i nekih drugih instrumenata u narednom periodu, kaže Bojan Boljanac, direktor ove ustanove kulture.

U planu su i izložbe slika u galeriji Doma kulture. Prvi likovni umetnik koji će u ovoj godini izlagati u galeriji u Banatskom Novom Selu je Emil Sfera koji će svojim prepoznatljovim stilom prikazati Hilandar. To je ujedno i tema njegove izložbe.