DruštvoNaslovna

Vršac će uz pomoć Vlade Vojvodine izgraditi dovodnik vode od grada do Severne industrijske zone

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, potpisala je danas u Vladi AP Vojvodine u Novom Sadu ugovor o finansiranju i sufinansiranju projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja za izgradnju dovodnika vode od grada Vršca do Severne industrijske zone Vršac.

Vrednost projekta iznosi 84.267.077,73 dinara. Prema potpisanom ugovoru polovinu vrednosti u iznosu od 42.133.538,86 dinara sufinansiraće Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, dok će druga polovina sredstava biti obezbeđena iz budžeta Grada Vršca.

Izgradnjom dovodnika vode do lokacije koja je udaljena oko 5km od Vršca počinje infrastrukturno opremanje Industrijske zone Sever. Samim tim počeće realizacija jednog od najznačanijih projekata kako za sam Grad tako i za sve Vrščane. Izgradnja industrijske zone Sever je prioritet lokalne samouprave, jer predstavlja preduslov za dolazak novih investitora što će omogućiti otvaranje novih radnih mesta i dalji razvoj Grada Vršca i celog regiona, izjavila je nakon potpisivanja ugovora gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.