DruštvoNaslovna

Vršac: Dragana Mitrović izabrana za gradonačelnicu, a evo ko su novi članovi Gradskog veća

Skupština Grada Vršca, na predlog predsednika Nenada Baroša, izabrala je Draganu Mitrović za gradonačelnicu Vršca, za zamenika gradonačelnika izabran je Dejan Santrač, a zatim su izabrani i novi članovi Gradskog veća.

Dragana Mitrović, rođena Milošević, završila je osnovnu školu i Gimnaziju u rodnom Vršcu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a na istom fakultetu 2012. godine položila je i pravosudni ispit. Radno iskustvo započela je 2009. godine u Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi Filijali Vršac, gde je sedam godina uspešno radila na poslovima poreskog inspektora kancelarijske kontrole, odnosno poreskog inspektora naplate. Na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Vršca 16. maja 2016. godine izabrana je za prvog Gradonačelnika Vršca i od tada do danas obavlja tu funkciju. Tokom njenog prethodnog mandata, gradska administracija uspela je da izvrši budžetsku konsolidaciju, znatno smanji javni dug Grada Vršca i započne trend smanjenja nezaposlenosti, a najveće komunalno preduzeće „Drugi oktobar“ vraćeno je u okvire zakona. Prvi mandat Dragane Mitrović obeležila je realizacija velikog broja kapitalnih projekata koji su izmenili izgled Grada Vršca, a čime je znatno podignut kvalitet života naših sugrađana. Najzaslužnija je za vraćanje poverenja građana u gradske institucije.

 

Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca

 

Dejan Santrač je diplomirani inženjer menadžmenta. Radeći na poziciji šefa poslovnice Vršac u kompaniji “Dunav osiguranje” pokrenuo je i uspešno završio projekat izgradnje najsavremenijeg centra za pregled i osiguranje vozila u Vršcu i okolini, kao i moderne poslovne zgrade. Godine 2016. izabran je za člana Gradskog veća resorno zaduženog za sport i omladinu. Sa velikim uspehom, kao dugogodišnji sportski radnik, radio je na unapređenju i omasovljenju sporta u Gradu Vršcu. Od mnogobrojnih događaja i akcija izdvajaju se besplatna školica sporta za decu predškolskog uzrasta i pokretanje sporta za osobe sa invaliditetom u vidu terapijskog jahanja na Vršačkom bregu. Godine 2018. imenovan je na funkciju Pomoćnika gradonačelnika Grada Vršca za investicije i ekonomski razvoj, koju je do danas obavljao veoma uspešno, dajući značajan doprinos u realizaciji najvažnijih kapitalnih projekata. Svojim angažovanjem ostvario je bitne korake u pripremi projekta za izgradnju Kargo logističkog centra sa intermodalnim terminalom.

Ovo su novi članovi Gradskog veća

Ivana Ranimirov, po obrazovanju profesor istorije sa stručnim ispitom za kustosa istoričara, biće resorno zadužena za oblast kulture. Tokom karijere radila je kao profesor istorije u osnovnim školama u Pavlišu i Uljmi, srednjoj poljoprivrednoj školi u Vršcu kao i u Gimnaziji u Sremskim Karlovcima. Od 2014. do 2019. godine bila je zaposlena u Gradskom muzeju Vršac kao kustos-istoričar, a 2019. godine Skupština Grada Vršca izabrala je za v.d. direktora Narodnog pozorišta „Sterija“ u Vršcu. Autor je visoko ocenjenih izložbi, organizator je brojnih tribina, predavanja, javnih časova iz oblasti istorije i više muzejskih radionica za đake osnovnih i srednjih škola. Bila je član Odbora povodom obeležavanja 100 godina od oslobođenja Vršca u Velikom ratu.

Maja Ristić Lažetić, po obrazovanju master specijalni pedagog – reedukator psihomotorike, kojoj je specijalnost prevencija i resocijalizacija lica sa poremećajem u ponašanju, vodiće resor socijalne politike. Završila je edukaciju iz Opšte i specifične reedukacije psihomotorike, a takođe poseduje i sertifikat Trenera asertivne komunikacije. Radno iskustvo započela je 2000. godine u Predškolskoj ustanovi Zrenjanin, a od 2005. godine pa do danas zaposlena je u Školi za osnovno i srednje vaspitanje „Jelena Varjaški“ Vršac.

Dr Jelena Đokić, po obrazovanju lekar specijalista psihijatrije, vodiće resor zdravstva. Poseduje sertifikat Psihoterapeuta primarnog nivoa Racionalno – emotivne bihevioralne terapije. Od 2010. godine zaposlena je kao klinički lekar u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“ Vršac gde i danas radi kao doktor specijalista Psihijatrije. Od ove godine, nalazi se na funkciji načelnika Odeljenja za afektivne poremećaje i psihoze šizofrenog spektra u ovoj ustanovi.

Miroslav Lepir, po obrazovanju master diplomirani inženjer mašinstva, resorno će biti zadužen za oblast obrazovanja. Od 2009. do 2012. godine radio je za kompaniju TSS Jurop, na radnom mestu mašinski inženjer konstruktor, a od 2012. godine zaposlen je u Školskom centru „Nikola Tesla“, kao profesor mašinske grupe predmeta. Učesnik je međunarodnog obrazovnog projekta Evropske komisije kroz program Erazmus plus, koji se odnosi na uvođenje tehnologije 3-D štampe u nastavni proces srednjih stručnih škola. Član je projektnog tima – projekta „Znanjem do posla i pametnog razvoja Banata“ koji se realizuje u partnerstvu sa Univerzitetom „Politehnika iz Temišvara. Član je Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Vršca kao i Saveta Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača „Mihailo Palov“ Vršac.

Slobodan Jovanov, po obrazovanju diplomirani inženjer poljoprivrede, ostaje u resoru poljoprivrede, kojem je pridružen i resor zaštite životne sredine. Godine 2016. izabran je za člana Gradskog veća, resorno zaduženog za poljoprivredu. Aktivno učestvuje u procesu komasacije zemljišta, po čemu Grad Vršac zauzima lidersku poziciju u Srbiji.

Dejan Čebzan, po obrazovanju master menadžer, vodiće resor infrastrukture. Od 2019. godine do sada obavljao je funkciju v.d. direktora preduzeća „Helvecija“ doo Vršac.

Marko Rašić, po obrazovanju diplomirani vaspitač i diplomirani ekonomista, vodiće resor omladine i sporta. Osnivač je Udruženja za poboljšanje položaja mladih „Iz principa“. Organizator je više seminara, edukacija mladih, raznih sportskih i humanitarnih događaja u našem Gradu. Dugogodišnji je profesionalni član Kluba malog fudbala „Forum“, koji se takmiči u Futsal ligi Srbije. Tokom vanrednog stanja 2020. godine, koje je uvedeno zbog pandemije virusa Covid-19, bio je koordinator mreže volontera Grada Vršca, u kojoj je preko 200 mladih Vrščana angažovano za podršku najstarijim sugrađanima tokom trajanja mera ograničenja kretanja, u vidu svakodnevnog snabdevanja životnim potrepština, lekovima i kuvanim obrocima.

Slaviša Maksimović, po obrazovanju ekonomski tehničar, i dalje će voditi resor ruralnog razvoja. U prethodne četiri godine obavljao je funkciju člana Gradskog veća resorno zaduženog za ruralni razvoj i koordinaciju mesnih zajednica. Zaslužan je za unapređenje funkcionisanja mesne samouprave Grada Vršca posle izbora za Savete mesnih zajednica 2017. godine, što je rezultiralo vidnim vraćanjem poverenja meštana seoskih naselja u Grad Vršac.

Za predsednika Skupštine Grada Vršca izabran je Nenad Baroš, a za zamenika predsednika Skupštine Grada Vršca Milovan Vujičić. Za sekretara Skupštine Grada Vršca imenovana je Andrijana Maksimović, a za zamenika sekretara Jelena Muškinja.