AktuelnoDruštvoNaslovna

Pančevo: Problemi radnika ATP-a su rešeni, novi gradonačelnik zahvalio im je na strpljenju

Novi gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović razgovarao je danas lično sa radnicima nekadašnjeg ATP-a.

Prvo im se zahvalio na strpljenju, a potom i objasnio da im je danas, na sednici Skupštine Grada Pančeva, održane odmah posle Konstitutivne, rešeno pitanje otpremnina, plata i ostalih novčanih potraživanja.

Kako im je rekao, sredstva će biti prebačena čim bude deponovao potpis, a zatim je dodao da će pokušati to da uradi u toku dana.

Aleksandar Stevanović je sa radnicima ATP-a razgovarao oko desetak minuta, a oni su mu poželeli sreću i srećan rad na novoj funkciji.

 

 

Danas smo na sednici Skupštine, između ostalog, usvojili i rebalans budžeta kojim je predviđeno sve ono što je u prethodnom periodu i obećano bivšim radnicima ATP-a. Mi ćemo gledati da u što kraćem roku isplatimo sve ono što im se duguje i da na taj način stavimo tačku na tu priču, koja je prethodnih mesec ili dva imala različite epizode, kao što su blokiranje autobuske stanice i garaže novog autoprevoznika. Da završimo s ovom pričom na način na koji to treba. Najveći deo tog iznosa je predviđen za otpremnine, pored toga su tu plate za jul i još neke stvari koje im zakonski pripadaju, rekao je novi gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Prema rečima gradonačelnika Stevanovića, od vitalnog značaja za sve građane Pančeva jeste da „Pantransport“ funkcioniše besprekorno, ali i da ne treba zaboraviti bivše radnike ATP-a, koji su bili strpljivi i sačekali usvajanje rebalansa budžeta.

O ovoj tački, na prvoj sednici novog saziva Skupštine Grada Pančeva, govorio je odbornik SNS-a Saša Levnajić.

Sačekali smo i uradili smo ono što smo i obećali. Situacija sa ATP-om i njihovim bivšim radnicima je u prethodnom periodu dobila i političku temu, zahvaljujući ostrašćenim pojedincima i nekim medijima koji ne kriju da rade za račun opozicije. Ipak, mi smo uradili ono što smo i obećali, a to jeste usvajanje rebalansa i ispunjavanje svih obaveza prema radnicima ATP-a, rekao je Saša Levnajić.