DruštvoNaslovna

Održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Žabalj

Danas je u skupštinskoj sali Opštine Žabalj održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Žabalj uz poštovanje svih propisanih mera za suzbijanje pandemije izazvane virusom “COVID 19”.

Na konstitutivnoj sednici potvrđeni su mandati svih 21 odbornika Skupštine opštine Žabalj sa šest izbornih lista.

Novi saziv Skupštine opštine Žabalj čine 15 odbornika sa izborne liste ”Aleksandar Vučić – Za našu decu”, dva odbornika sa izborne liste ”Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije”, jedan odbornika sa izborne liste ”Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma”, jedan odbornik sa izborne liste ”Vojvođanski front – Nenad Čanak”, jedan odbornik sa izborne liste ” Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” i jedan odbornik sa izborne liste ”Za kraljevinu Srbiju – Za kraljevsku opštinu Žabalj”.

Za predsednika Skupštine opštine Žabalj izabran je Radovan Čolić iz odborničke grupe ”Aleksandar Vučić – Za našu decu”, sa 20 glasova odbornika.

 

 

Nakon prebrojavanja glasačkih listića, a po konstatovanju da je za Predsednika skupštine izabran Radovan Čolić, isti se obratio rekavši da je Opština Žabalj u predhodnom periodu napravila veliki iskorak u smislu unapređenja svih društvenih segmenata, posebni ističući mnoge infrastrukturne projekte koji su realizovani, kao i sve napore u smislu sprečavanja širenja Korona virusa.

On je dodao da su pred Opštinom veliki izazovi upravo zbog situacije sa pandemijom na koje će Opština odgovarati različitim aktivnostima, kao i merama pomoći i prevencije. Predsednik se na kraju zahvalio na datom poverenju, rekavši da je Skupština opština Žabalj konstituisana u svim zakonskim rokovima i da su sve pravne i administrativne aktivnosti urađene na vreme.

izvor: www.formatzabalj.rs