NaslovnaSport

Bolji uslovi za razvoj tenisa u opštini Bačka Topola

Zahvaljujući pomoći Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu selo Tomislavci u bačkotopolskoj opštini dobilo je savremene teniske terene.

U okviru obilaska lokalnih samouprava u Vojvodini, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je opštinu Bačka Topola, gde se najpre sastao sa predsednikom Opštine Adrijanom Satmarijem.

Tom prilikom se razgovaralo o stanju u oblasti sporta i sportske infrastrukture u ovoj opštini, koja, kako su sagovornici istakli, spada u red onih koje posvećuju posebnu pažnju negovanju sportskih aktivnosti i zdravom načinu života putem realizacije projekata namenjenih kako najmlađima, tako i svim kategorijama stanovništva.

 

 

Sekretar Basta je sa predstavnicima opštinskog rukovodstva obišao i naselje Tomislavci, za čije potrebe je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu izdvojio finansijska sredstva radi stvaranja boljih uslova za razvoj tenisa.

Putem konkursa za izgradnju, sanaciju i opremanje sportske infrastrukture, resorni sekretarijat je izdvojio dva miliona dinara za opremanje teniskih terena u Tomislavcima, u opštini Bačka Topopla. Reč je o projektu koji obuhvata instalaciju balon-sale sa grejenjam i ventilacijom, kao i kućice za skladištenje balona i osvetljenja, podsetio je Basta i dodao da će pomoću ovog ulaganja sada sportisti moći da koriste teniske terene i u lošim vremenskim uslovima, tako da trenažni proces više neće biti ugrožen.

Tokom ove posete, sekretar Basta je obišao i Kancelariju za mlade, za čije osnaživanje je resorni sekretarijat u prethodnoj godini na konkursu izdvojio 500.000 dinara.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu izuzetno je zadovoljan načinom na koji Bačka Topola funkcioniše kada je reč o razvoju sporta i sportskih aktivnosti. Opština je izuzetno aktivna u pogledu učestvovanja na našim konkursima sa kvalitetnim projektima. Mi to prepoznajemo i nagrađujemo. Postoji dobra strategija i programi, i mi ćemo nastaviti sa ulaganjima u ovu opštinu, istakao je Basta i podsetio da je samo tokom protekle godine Pokrajinski sekretarijat izdvojio 4,2 miliona dinara za Bačku Topolu.

On je ovom prilikom naglasio da je cilj ovih sistematskih poseta lokalnim samoupravama u našoj pokrajini sagledavanje celokupne situacije, kao i potreba u oblasti sporta i sportske infrastrukture, kako bi se na pravi način ulagala sredstva i iskoristili postojeći resursi.

 

 

Predsednik Opštine Bačka Topola Adrijan Satmari zahvalio je na dosadašnjim sredstvima iz Pokrajine istakavši da su zahvaljujući ulaganjima u okviru projekta opremanja teniskih terena u Tomislavcima, završeni radovi na pokrivanju tih terena u ovom naselju na severu Bačke.

On je podsetio i na aktuelne projekte u oblasti sporta u ovoj opštini.

U toku je izgradnja zatvorenog bazena i gradskog stadiona, izgrađena je Fudbalska akademija i siguran sam da će svi ovi projekti u velikoj meri doprineti unapređenju sporta u Bačkoj Topoli, rekao je Satmari.

Opština Bačka Topola ove godine izdvojila je više od 23,7 miliona dinara za funkcionisanje sportskih klubova i udruženja.