DruštvoNaslovna

Gradonačelnik Pančeva: Vatrogasci su držali ugašeni požar pod kontrolom, nema mesta panici

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, koji je zajedno sa vatrogascima na terenu, uputio je građanima poruku da ne treba da brinu, da su profesionalci pravovremeno reagovali i da je požar u nekadašnjoj Staklari lokalizovan.

Požar koji je buknuo u krugu stare Staklare, u napuštenoj radionici, bio je pod kontrolom vatrogasnih ekipa na terenu. Nema mesta panici. Požar je ugašen, saopštio je Aleksandar Stevanović gradonačelnik Pančeva.

Stevanović je pozvao sugrađane na smirenost, naglasivši da su sve nadležne službe na vreme bile na terenu i da je svako profesionalno radio svoj deo posla.

On je istakao da je na teren izašla i mobilna stanica Zavoda za javno zdravlje Pančevo, kako bi se izvršilo merenje zagađenja vazduha.

 

 

Opozicioni megafoni posvađani sa istinom, pokušavaju da šire paniku

Uprkos apelima odgovornih ljudi, bezobzirni opozicionari, očigledno namerno, šire paniku i uznemiravaju Pančevce zbog požara u staroj Staklari.

Dok se Vatrogasno spasilačke jedinice Pančeva i njihove kolege iz Beograda uspešno bore sa požarom, opozicioni megafoni vrište, čupaju kosu i podstiču na paniku ljude putem društvenih mreža i raznoraznih grupa, poput one devijantne na telegramu, koja je zgrozila Srbiju.

U tome učestvuju i tajkunski mediji koji ne podležu zakonima naše zemlje, jer su registrovani u inostranstvu. Predviđaju Pančevu sudbinu Bejruta i velike eksplozije čiji je snimak obišao svet.

Istina je da mesta panici nema, niti je bilo, jer je veštačko đubrivo, koje se tu nekada nalazilo, odavno premešteno u sertifikovano skladište Azotare. Gori prazna radionica, a jedina šteta biće materijalna. Vatrogasci su reagovali pravovremeno i efikasno.

Izvor: ePančevo