NaslovnaTurizam

Plovidba katamaranom „Panuka“ po Tamišu od Pančeva do Jabuke 23. maja

Turistička organizacija grada Pančeva uvela je novu turu plovidbe Tamišem katamaranom „Panuka“, na relaciji Pančevo – Jabuka. Na ovoj relaciji moći ćete da se vozite svake prve i treće nedelje u mesecu, a naredni polazak je 23. maja.

Polazak je u 11 sati iz Pančeva, a povratak u Pančevo je u 17 časova. Ruta obuhvata polazak sa gradskog pristana i prijatnu plovidbu do Jabuke uz zadržavanje na obali Tamiša u Jabuci i njihovoj plaži, a zatim povratak u Pančevo.

Rezervacija i kupovina karata za ovaj termin je u Turističkoj organizaciji grada Pančeva do 21. maja.

Cena pojedinačne karte: 900 dinara

Meteorolozi za ovaj vikend najavljuju prijatnih 24 stepena bez padavina, idealno je vreme za krstarenje Tamišem!

U plovidbi se provede do četiri sata ukupno, sa stajanjem blizu plaže Skela u Jabuci, na obali Tamiša. Vreme oko dva i po sata rezervisano je za slobodne aktivnosti, tako da putnici mogu da šetaju u prirodi ili da popiju piće ili ručaju u prijatnom ambijentu. Na tom delu Tamiša, naspram Jabuke, postoji čarda. U njoj je moguće popiti piće ili ručati, saopšteno je iz Turističke organizacije grada Pančeva.

Moguće je za ručak prijaviti se u Turističkoj organizaciji ili kod kapetana na početku plovidbe, kako bi on izvršio rezervaciju i da zainteresovane sačeka već spreman ručak kad katamaran pristane u Jabuku.

U ponudi za ručak u Čardi su tri vrste ribe: šaran, smuđ i som, krompir salata i riblja čorba (cena je 750 dinara). Moguće je naručiti i neku drugu vrstu mesa. Piće se posebno plaća. To su individualni troškovi putnika.

 

U slučaju kiše putnici ne moraju da brinu, na katamaranu postoje i folije koje će ih štititi od kiše i omogućiti da jednako uživaju u plovidbi

 

Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije grada Pančeva podseća da su nakon Prvomajske ture do Glogonja dobili dosta zahteva građana za uvođenje novih ruta, tako da će nedeljom biti omogućeno panoramsko razgledanje Pančeva i okoline na nekoliko destinacija.

Svake prve i treće nedelje ploviće se za Jabuku, a svake druge i četvrte nedelje ploviće se do Glogonja. Za sada sredom popodne moguće je ploviti i oko Bele stene. Redovne gradske vožnje su od srede do nedelje u terminima 14, 16 i 18 sati.

Informacije i rezervacije u Turističkoj organizaciji grada Pančeva telefonom na broj: 013 333 399.