NaslovnaSport

Medalje za pančevačke triatlonce na Prvenstvu Srbije u kros triatlonu u Kragujevcu

U prelepom ambijentu jezera Šumarice Klub ekstremnih sportova Kragujevac je organizovao trku prvenstva Srbije u kros triatlonu (0,5km plivanja – 12km vožnje MTB bicikla off road – 2,5km trčanja off road).

Triatlon klub Tamiš iz Pančeva je na ovu tehnički i fizički zahtevnu trku krenuo sa deset takmičara koji su ostvarili sjajne rezultate, ako uzmemo u obzir da jako retko treniraju u brdskim uslovima.

Najuspešniji je bio Luka Gligorić koji je bio najbrži kod juniora, ali i trećeplasirani u apsolutnoj konkurenciji iza dvojca domaćih takmičara Trakić-Kostović.

Zlato na prvenstvu je osvojio i Stefan Birka kod kadeta, a podijum je podelio sa njim Vojin Davidović kao drugoplasirani.

Medalje su još osvojili Petar Savić treći kod pionira, Srđan Živojinović srebro u AG1 21 do 30 godina i Dušan Lukić kao treći u AG 3, takmičari između 41-50 godina. U istoj kategoriji Vladislava Miličić je završila kao drugoplasirana.

Sezona triatlonskih trka se nastavlja najvažnijom trkom u ovom delu sezone, Prvenstvom države u olimpijskom triatlonu koje će se održati 29. maja na Srebrnom jezeru.

Autor fotografije: Slavoljub Radojević