Zdravlje

Refleksologija stopala holistička metoda lečenja

Refleksologija je holistička metoda koja se koristila još u drevna vremena. Ovom metodom se uspostavlja balans u organizmu i poboljšava energetski tok.

Nastala je u Indiji, a u pojedinim zemljama primenjuje se zajedno sa klasičnom medicinom. Monika Gandiš iz Edukativnog centra “Dermomax” objašnjava da su svi delovi tela predstavljeni na stopalima.

Ova metoda pripada kineskoj alternativnoj medicini.Masaža stopala je dubinska masaža, jel se radi na nervnim završecima, direktno utičemo na organe. Svrha masaže je da regenerišemo naše organe, očistimo telo, uravnotežimo duh. Postiže se balans između tela i uma. Masaža stopala nema kontraindikacije, preporučuje se svima, sem ljudima koji imaju trombozu, jer pokretanjem cirkulacije moglo bi da dođe do pokretanja tromba, kaže Monika Gandiš iz Edukativnog centra “Dermomax”.

Kao metoda alternativnog lečenja preporučuje se kod: alergije, dijabetesa, srčanih oboljenja, depresije, bolest panike, oboljenje štitne, ubrzava cirkulaciju i ubrzava metabolizam. Refleksologija je holistička terapija kojom se čitav organizam dovodi u ravnotežu, kroz masažu refleksnih tačaka na stopalima.

Telo je mapirano na stopalima i terapeut može da otkrije gde u organizmu postoji disbalans. Svako ljudsko biće ima svoje energetsko telo, snažnu životnu silu, kako je u Kini nazivaju chi, a u Indiji prana. Ta energija treba stalno slobodno da teče, kako bi svi telo, um i duša bili u balansu.

Refleksologija ne leči, ali je metoda koja pomaže telu da postigne balans, a koristi se i kao prevencija i metoda lečenja.

Izvor: www.ecofeminizam.com