DruštvoNaslovna

Početak radova na rehabilitaciji kolovoza u naselju Strelište u Pančevu

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović i gradska menadžerka Maja Vitman, obišli su građevinske radove u sklopu projekta javno-privatnog partnerstva, za finansiranje, rekonstrukciju, rehabilitaciju i održavanje putne infrastrukture u zimskom i letnjem periodu, u naselju Strelište.

Tom prilikom gradonačelnik Aleksandar Stevanović je podsetio da su građani juče imali prilike da vide završetak prve faze radova na Sodari, a u prethodnom periodu u naseljenim mestima, ali i u samom gradu Pančevu.

Danas nastavljamo na Strelištu i možemo da vidimo koliko je značajan projekat javno-privatnog partnerstva za grad Pančevo i da je partner koga smo dobili zaista ozbiljan i dostojan jednog ovako velikog zadatka, pouzdan partner koji će pomoći da naš grad dovedemo u ono stanje u kojem treba da bude. Mi danas imamo priliku da usred privrednog rasta kako Republike Srbije, tako i grada Pančeva, imamo dovoljno sredstava da možemo da ulažemo i da dalje uređujemo naš grad. Na Strelištu su počeli radovi u Mažuranićevoj ulici. Nastaviće se po dinamici koja je prezentovana javnosti. Uradiće se više od 2 km asfalta u naselju Strelište i to je nešto što zaista nije urađeno u prethodnih 30 ili možda i 40 godina. To je nešto što smo dugoročnim planom doneli kada smo usvajali projekat javno-privatnog partnerstva, isplanirali i ovo je sad realizacija tog posla koji smo planirali prethodnih godina. Izuzetno smo ponosni što možemo da uredimo ulice koje su od vitalnog značaja za sve naše sugrađane, rekao je gradonačelnik Stevanović.

 

 

Prema rečima stanovnika ovog pančevačkog naselja, nov kolovoz će im mnogo značiti.

Za nas kao građane obezbeđena je sigurnost dece, zatim vozača, ali i po pitanju kiše. Više se voda neće zadržavati na kolovozu i na parkinzima, kao do sada. Nije moglo normalno da se prolazi ulicom. Znači mi puno što se konačno rekonstruišu ove ulice i očekujem da će sada biti mnogo lepše u ovom delu Strelišta, rekla je Nevena Dramićanin.

 

 

Bojan Milenković živi u naselju Strelište oko 30 godina.

Vrlo sam zadovoljan kad vidim da se izvode radovi i renoviraju ove ulice kojima svaki dan prolazimo. Lično mislim da će ovo doprineti bezbednosti u saobraćaju, jer će vozači moći više da obraćaju pažnju na pešake i ostale učesnike u saobraćaju, a ne izbegavanju udarnih rupa i drugih prepreka na putu kao što je bilo ranije. Sa moje strane kao vozača to je vrlo pohvalno i vrlo dobro, posebno jer će biti i novih parking mesta. To će puno značiti svima nama na Strelištu, jer je u ovom naselju velika gužva, kaže Milenković.

 

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva

 

Aleksandar Stevanović podseća i da Grad Pančevo ravnomerno ulaže kako u samom gradu, tako i u svim naseljenim mestima.

Svaki naš sugrađanin je nama podjednako bitan i svaka tačka u našem gradu nam je podjednako bitna. Kako poslednja ulica u Dolovu ili Banatskom Brestovcu jednako je bitna i kao bilo koja centralna ulica u gradu Pančevu, kada pričamo o ovom projektu javno-privatnog partnerstva vezano za puteve. U svakoj sferi društva vodimo računa podjednako o svim našim sugrađanima i to je nešto čime ćemo se uvek voditi. I ubuduće ćemo podjednako i ravnomerno da razvijamo svaki segment našeg društva, da svaki naš sugrađanin to primeti šta radimo sa funkcija na koje su nas naši sugrađani delegirali, kazao je gradonačelnik Stevanović.

 

 

U naselju Strelište u Pančevu izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoza u sledećim ulicama: Mažuranićeva, Laze Kostića, Vojislava Ilića, Isidore Sekulić sa parkingom, Veljka Vlahovića sa parkinzima, Mihaila Petrovića Alasa do Đure Daničića sa parkingom i Veljka Petrovića do Đure Daničića. Predviđena dužina trase na Strelištu je 2,1 km.

Odvijanje saobraćaja biće regulisano privremenom signalizacijom i naizmeničnim propuštanjem vozila jednom trakom.
Mole se učesnici u saobraćaju da poštuju signalizaciju i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.