DruštvoNaslovna

Vitman: nastavlja se sa radovima na infrastrukturnom i komunalnom opremanju Pančeva

U ovoj godini je urađeno dosta građevinskih radova u oblasti infrastrukturnog i komunalnog opremanja Pančeva, a s takvim poslovima nastaviće se i narednih meseci.

Maja Vitman, gradska menadžerka podseća da je u ovoj godini završena izgradnja vodovodne mreže u naselju Skrobara, a u toku je završetak radova na izgradnji kanalizacione mreže u Šarplaninskoj ulici.

Uskoro bi trebalo da počnu radovi treće faze na izgradnji vodovodne mreže na Kudeljarcu. Gradonačelnik Pančeva je potpisao memorandum o zajedničkoj saradnji sa arapskom kompanijom „Metito“ za analizu i studiju za potrebe izgradnje nedostajuće fekalne kanalizacije u gradu i naseljenim mestima i izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda koja bi trebalo da bude locirana na poziciji Luke Dunav i tri ili četiri prečišćivača u naseljenim mestima koja će opsluživati severna i južna sela, ali i Dolovo i Banatsko Novo Selo. Imaćemo tri ili četiri prečišćivača i jednu fabriku za preradu otpadnih voda, ali će Studija i analiza tačno definisati šta je sve potrebno. Po važećoj zakonskoj regulativi smo u obavezi da pustimo postrojenje u rad. Da bismo to uradili moramo da izgradimo nedostajuću fekalnu mrežu. Izgradnjom Potamiškog kolektora od Severne poslovne zone do Luke Dunav smo napravili prvi preduslov za povezivanje severnih sela na Fabriku za preradu otpadnih voda, kaže Vitman.

Završen je tender za rekonstrukciju ulice Cara Lazara u Pančevu, te nas uskoro očekuje i početak radova.

Izvedeni su radovi u naselju Sodara na rehabilitaciji šest ulica. To su Drinska, Dunavska, Ibarska, Savska, veza Savske i Dunavske i Zetska. Skinut je sloj starog i dotrajalog asfalta, regulisani objekti (šahte i slivnici), urađeno je izravnanje i završni sloj asfalta. Ukupna dužina ulica je 1.100 m širine od 6 do 7m. Takođe su produžena još dva parkinga u Ibarskoj i Savskoj ulici u ukupnoj dužini od 65 m i širini 5 m. Trenutno se u naselju Strelište u Pančevu izvode radovi na rehabilitaciji kolovoza u ulicama: Mažuranićeva, Laze Kostića, Vojislava Ilića, Isidore Sekulić sa parkingom, Veljka Vlahovića sa parkinzima, Mihaila Petrovića Alasa do Đure Daničića sa parkingom i Veljka Petrovića do Đure Daničića. Predviđena dužina trase na Strelištu je 2,1 km, podsetila je Vitman.

 

 

Nakon Strelišta počeće asfaltiranje ulica u Gornjem gradu i drugim naseljima. Radiće se ulice Stevice Jovanovića, deo Uroša Predića, Karađorđeva, od Moše Pijade do Knićaninove. Do kraja godine predviđeno je i uređenje ulice Marka Kulića.

Putem projekta javno-privatnog partnerstva počeće i radovi na rekonstrukciji ulica Branka Anovića, Branka Radičevića, zatim Josifa Marinkovića na Tesli, Radničke ulice na Kotežu. U pripremi je projekat za rekonstrukciju Patrijarha Čarnojevića, Svetozara Šemića i pristupne saobraćajnice u Severnoj poslovnoj zoni ka novoformiranim otuđenim parcelama za potrebe privatnog sektora, kaže Vitman.

Uskoro će biti raspisan tender za rekonstrukciju dvorišta Američkih zgrada.

Bavimo se i uređenjem parkovskih površina u Kačarevu, Glogonju, Jabuci… Naselje Vojlovica će dobiti novi multifunkcionalni teren sa tribinama. U okviru toga biće urađeno i dečje igralište i novi stubovi javnog osvetljenja pored ambulante u Vojlovici. Ti radovi bi trebalo da počnu u septembru, rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Do kraja godine počeće i radovi na rekonstrukciji Tamiškoj keja i u Gradskom parku.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts