DruštvoNaslovna

Grad Pančevo proslavio slavu Veliku Gospojinu

Grad Pančevo je danas obeležio slavu grada, praznik Uspenja Presvete Bogorodice, u narodu poznatijem kao Velika Gospojina.

Domaćin slave bio je gradonačelnik Aleksandar Stevanović, koji je ove godine ujedno i kum. Obeležavanje slave počelo je u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice, gde su Svetoj Liturgiji prisustvovali gradonačelnik Aleksandar Stevanović i rukovodstvo grada.

 

 

Zatim je ulicama Pančeva krenula litija do zgrade Gradske uprave gde je na platou pred okupljenim vernicima i građanima upriličeno rezanje slavskog kolača.

 

 

Rezanju kolača prisustvovalo je rukovodstvo Grada, predsednik Skupštine grada i odbornici, republički i pokrajinski poslanici, članovi Gradskog veća i pomoćnici gradonačelnika, predstavnici Vojske i Crkve, direktori javno-komunalnih preduzeća, ustanova i institucija i građanke i građani Pančeva.

 

 

S obzirom na to da je ovo ujedno i slava Hrama Uspenja Presvete Bogorodice, gradonačelnik je čestitao slavu časnim ocima i sveštenstvu i iskazao zadovoljstvo što smo u prilici da ove godine obeležimo zajedno gradsku slavu i da na taj način, u skladu sa našim verskim, kulturnim i istorijskim nasleđem nastavimo tradiciju okupljanja i širenja prijateljstva, ljubavi i solidarnosti među svima u našem Pančevu.

 

Naredne godine, kum slave će biti narodni poslanik Marko Mladenović.