DruštvoNaslovna

Maksimović: Objavljen Javni oglas za prvi krug licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Pančeva

Članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj, Vladislava Maksimović saopštila je da je 20. septembra objavljen Javni oglas za prvi krug licitacije državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Pančeva za 2021. godinu.

U oglasu se nalazi 720 ha državnog poljoprivrednog zemljišta za davanje u zakup i na korišćenje i biće oko 1.000 javnih nadmetanja. Ove agroekonomske godine, jedno javno nadmetanje jeste jedna parcela. Kada je u pitanju način, biće kao i prethodnog puta, kada je bila drugi put licitacija, znači onlajn. Na sajtu gradske uprave grada Pančeva http://www.pancevo.rs/ već je oglas u toku i zainteresovani mogu da pogledaju i tu smo stavili link, a može i preko sajta Uprave za poljoprivredno zemljište, gde je neophodno da pogledaju aplikaciju „Digitalno javno nadmetanje“ i korisničko uputstvo https://upz.minpolj.gov.rs/. Neophodno je da zainteresovani formiraju svoj korisnički nalog, gde će im tražiti ime, prezime, broj poljoprivrednog gazdinstva i sve neophodne podatke, a zatim kada se registruju mogu da apliciraju, rekla je Maksimović.

Rok za prijavu je 7. oktobar do 15 časova.

Želim da napomenem da jednom poslata prijava ne može više da se menja, znači ne podleže više korekcijama. Otvaranje rang liste je 15. oktobra u 10 časova. Što se dokumentacije tiče, sve je isto kao i ranijih godina kada je u pitanju prvi krug i za fizička i za pravna lica, s tim što ovaj put apliciraju preko digitalne aplikacije, gde sva dokumenta koja su neophodna prilažu skenirana ili mogu i da se fotografišu i prilože. Tu će im tražiti i potrebnu uplatu depozita i sve ostalo što treba, znači program će ih dalje voditi, rekla je Vladislava Maksimović.