DruštvoNaslovna

Završeni radovi u Dimitrija Tucovića i Vojvode Petra Bojovića, nastavljaju se na Strelištu i Misi

Završeni su radovi u Ulici Dimitrija Tucovića i Vojvode Petra Bojovića u Pančevu i saobraćajnica je juče puštena za vozila. Maja Vitman, gradska menadžerka, sa predstavnicima Mesne zajednice Centar obišla je ulicu Vojvode Petra Bojovića kako bi se uverila da su radovi urađeni prema planu.

Kompletno je urađen potez od raskrsnice sa Ulicom Moše Pijade do raskrsnice sa Ulicom dr Žarka Fogoraša, odnosno ulica koja se sastoji iz tri dela, Dimitrija Tucovića, generala Petra Aračića i vojvode Petra Bojovića. Radovi su završeni prema dinamici koju smo planirali i ulica je juče otvorena za saobraćaj. Što se tiče samih radova, kompletno smo rekonstruisali postojeći kolovoz koji je bio u lošem stanju. Uz pomoć JKP “Grejanje” uradili smo zaštitu postojećeg toplovoda. Gledali smo takođe i nivo asfalta da podignemo, jer je bila velika razlika između ivičnjaka, kako bi se smanjila visina između parkinga i samog kolovoza, tako da smo tu uradili značajan posao, kaže Maja Vitman, gradska menadžerka.

Očekuje nas završetak radova u Branka Anovića tako da je ovo značajno, jer dugo nije rađena saobraćajnica, a problem je što je veoma frekventna ulica. Nalazi se u strogom centru grada Pančeva te je veoma važno zbog bezbednosti građana i učesnika u saobraćaju, kaže Dragan Ostojin, predsednik Mesne zajednice „Centar“ u Pančevu.

Nastavljeni su i radovi u naselju Strelište. U prethodnom periodu asfaltirane su četiri ulice i počelo je asfaltiranje Ulice Veljka Vlahovića. Druga faza radova u Ulici Veljka Vlahovića počeće u sredu, 22. septembra.

Za vreme zatvaranja Ulice Veljka Vlahovića, u delu od Ulice Veljka Petrovića do Cvijićeve ulice, biće obustave saobraćaja i menjaće se trasa kretanja vozila javnog gradskog prevoza na liniji broj 6 Centar – Strelište – Vojlovica – Rafinerija nafte Pančevo tako da će se vozila kretati Ulicom Bore Stankovića, Cvijićevom, Veljka Vlahovića i dalje starom trasom. Za to vreme gubi se stajalište koje se nalazi u Ulici Veljka Petrovića. U trećoj faza radova Ulice Veljka Vlahovića od 7. do 21. oktobra po istom sistemu će se izvesti radovi na delu od Cvijićeve ulice do Ulice Ive Andrića. Za vreme zatvaranja menjaće se trasa kretanja vozila javnog gradskog prevoza na liniji broj 6 Centar – Strelište – Vojlovica – Rafinerija nafte Pančevo tako da će se vozila kretati Ulicom Bore Stankovića, Jovana Bjelića, Veljka Vlahovića i dalje starom trasom. Za to vreme gubi se stajalište koje se nalazi u Ulici Veljka Petrovića i Veljka Vlahovića, izjavila je Maja Vitman.

Naselje Misa nema mnogo asfaltiranih ulica. Rade se projekti i uskoro će početi da se radi i asfalt u pojedinim ulicama.

Dosta toga smo uradili prethodnih godina, ali to nije dovoljno. Rade se projekti i uskoro kreću radovi na izgradnji nedostajuće vodovodne mreže u ulicama Ohridskoj, Vlasinskoj i Kordunaškoj, gde će nakon toga biti urađen asfalt. Trenutno se radovi izvode u Prespanskoj ulici i teku dobrom dinamikom. Pored ove četiri ulice, radovi će se izvoditi i u Borskoj ulici, zatim u Hadži Prodanovoj i delu Sremske ulice, delu koji nam je ostao da asfaltiramo, zaključila je Maja Vitman, gradska menadžerka.