DruštvoNaslovna

Novembarska nagrada grada Pančeva džudistkinji Andrei Stojadinov i Zlatiboru Lazarovu

Grad Pančevo dodeliće ove godine Novembarsku nagradu džudistkinji Andrei Stojadinov u oblasti sporta i Zlatiboru Lazarovu iz Pančeva za oblast socijalnog i humanitarnog rada, odlučio je žiri za dodelu Novembarske nagrade grada Pančeva.

Odluku je Žiri za dodelu nagrade doneo na sednici koja je održana danas, 21. oktobra.

Novembarska nagrada dodeljuje se svake godine na svečanoj sednici Skupštine povodom Dana Grada Pančeva, 8. novembra.

Ukoliko aktuelna situacija s virusom kovid-19 nešto ne poremeti, ovogodišnjim laureatima Novembarska nagrada biće dodeljena 8. novembra.

Andrea Stojadinov je u poslednjih godinu dana, u periodu između dva Dana grada Pančeva ostvarila fantastične sportske rezultate i pronela slavu Pančeva i van granica naše zemlje. U veoma kratkom vremenskom roku, od samo jednog meseca osvojila je čak tri evropske medalje!

Andrea Stojadinov osvojila je zlatnu medalju na takmičenju u Poreču u novembru 2020. godine i postala juniorska prvakinja Evrope u džudou. Ubrzo zatim prvi put se popela na pobedničko postolje osvajanjem bronzanog odličja u elitnoj seniorskoj konkurenciji na međunarodnom džudo takmičenju „Grand Slam Hungary“ u Budimpešti.

Mlada srpska džudistkinja Andrea Stojadinov iz Pančeva u svom prvom učešću na seniorskom prvenstvu Evrope, koje je održano krajem novembra 2020. godine u Pragu, osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 48 kilograma.

Zbog tih sportskih dostignuća Andrei je dodeljeno Specijalno priznanje Olimpijskog komiteta Srbije za 2020. godinu, a zbog svojih sportskih rezultata ona je sredinom ove godine proglašena i za najbolju mladu džudistkinju Evrope za 2020. godinu u izboru Evropske džudo federacije.

Sve ovo bili su dovoljni razlozi da komisija Novembarsku nagradu dodeli džudistkinji Andrei Stojadinov iz Pančeva.

Zlatibor Lazarov je dugogodišnji predsednik, a trenutno potpredsednik Međuopštinske organizacije Saveza slepih Pančevo i više od dve decenije uključen je u sve aktivnosti vezane za osobe za invaliditetom u Pančevu. Za njegovo dugogodišnje delovanje u oblasti socijalnog i humanitarnog rada komisija je bila mišljenja da i Zlatibor Lazarov treba da bude ovogodišnji dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva.