DruštvoNaslovna

Odbornici usvojili rebalans budžeta grada Pančeva za 2021. godinu

Treći rebalans ovogodišnjeg budžeta Grada Pančeva usvojen je na današnjoj sednici Skupštine grada. Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva obrazložio je razloge za rebalans budžeta, ali i najavio nove investicije.

Gradonačelnik Aleksandar Stevanović je rekao da se u periodu od januara do septembra, prateći finansijske pokazatelje, došlo do zaključaka koji su implementirani u treći rebalans budžeta.

Imamo povećanje naših klasičnih prihoda budžeta. To je nešto što je izazvano svim onim što smo radili u prethodnom periodu. Tu pre svega mislim na formiranje i stavljanje u funkciju Severne industrijske zone u kojoj su otvorene dve fabrike. Povećanje budžeta je negde oko 318 miliona dinara. Naravno, imali smo korekcije usled pandemije virusa kovid 19, koja je nažalost sveprisutna u celom svetu, pa i kod nas. Ovim rebalansom budžeta smo nastavili da planiramo neke nove investicije, da planiramo dalje uređenje našeg grada. Sa 218 miliona dinara ćemo nastaviti dalje uređenje, odnosno rekonstrukciju i rehabilitaciju putne infrastrukture na teritoriji grada Pančeva sa svih 9 naseljenih mesta, ali i u samom gradu Pančevu. Planiramo još neke investicije: izgradnju kružnog toka u Ulici Miloša Obrenovića; rekonstrukciju jedne od najlošijih deonica u našem gradu, a to je prvi deo Ulice Mihajla Obrenovića, od Graničarske ulice do Ulice Milke Marković; zatim kružni tok na Tesli, radićemo projektno-tehničku dokumentaciju i verujem da ćemo po dobijanju iste imati dovoljno sredstava da realizujemo izgradnju tog kružnog toka, rekao je gradonačelnik Stevanović.

 

 

On je dodao da će se ulagati i u obrazovne ustanove.

Ono što ćemo dalje srediti jesu dve kotlarnice koje su zaista u lošem stanju, u Osnovnoj školi u Banatskom Novom Selu i u OŠ „Sveti Sava“ u Pančevu. Opredelili smo sredstva za rekonstrukciju elektroinstalacija u Mašinskoj školi „Pančevo“. Ovim rebalansom budžeta smo opredelili sredstva skoro svim javno-komunalnim preduzećima u naseljenim mestima, rekao je gradonačelnik Stevanović.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Protokol o promenama i nacrt Aneksa Ugovora o javno-privatnom partnerstvu bez elemenata koncesije, za finansiranje, izgradnju i održavanje lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Pančeva. O ovom Predlogu odluke izvestila je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Takođe, odbornici su usvojili i Aneks Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za vršenje usluga rekonstrukcije i modernizacije sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije sa led tehnologijom na teritoriji grada Pančeva, kao i Aneks Javnog ugovora za dodelu koncesije za javnu uslugu poveravanja obavljanja delatnosti domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Pančeva i izgradnja nove autobuske stanice.

 

 

Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije Proširena Misa sa grobljem (Celina 3) u Pančevu, Predlog odluke o izmeni Odluke o dodeli bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima – privrednim subjektima sa teritorije grada Pančeva za nabavku mašina i opreme, Predlog odluke o usvajanju Predloga teksta ugovora o prenosu prava korišćenja na nepokretnosti u javnoj svojini grada Pančeva – zgrada u funkciji ostalog obrazovanja – obdanište za decu, u Pančevu, Ul. Cara Lazara br. 126, na PU Dečja radost Pančevo, Predlog odluke o izmeni Odluke o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za naknadu štete usled ujeda napuštenih pasa ili mačaka i Predlog odluke o postavljanju spomenika komandantu 49. Gardijske Divizije Vasiliju Filipoviču Margelovu, na trgu V.F. Margelova u Pančevu, na kružnom toku, takođe su usvojeni na današnjoj sednici.

Odbornici su između ostalog usvojili i izmene Programa poslovanja javno-komunalnih preduzeća na teritoriji grada Pančeva i izmene Programa rada ustanova kulture na teritoriji grada Pančeva za 2021. godinu.