NaslovnaSport

Stefan Todosijević prvak Balkana, a Milica Sekulović vice šampion Balkana u rvanju

Pančevo je imalo četiri predstavnika u reprezentaciji Srbije na Prvenstvu Balkana u rvanju. To su bili takmičari Milica Sekulović i braća Ognjen i Stefan Todosijević, a Dragana Jankov je učestvovala kao trener ženske reprezentacije Srbije. Stefan Todosijević postao je prvak Balkana, a Milica Sekulović vice šampion Balkana u rvanju.

Do titule prvaka Stefan Todosijević je došao tako što je posle prve runde u finalu sa Akarom, predstavnikom Turske, gubio 0-5, ali je u drugoj rundi ostavio „srce na strunjači“. Posle velikog preokreta pobedio je sa 6-5. Pre toga je savladao u četvrt finalu Kapsalija iz Rumunije i u polufinalu domaćeg takmičara Stamosa.

Milica Sekulović je postala vice-šampion Balkana tako što je ubedljivo „tušem“ savladala Makedonku Cvetkovsku, pa posle toga i Grkinju Lambrou, dok je u finalu poražena od favorizovane Turkinje Čengiz na poene 12-5.

Ognjen Todosijević je posle pobede u prvom kolu protiv Grka Karavasilisa, nažalost u 1/4 finalu izgubio od Bugarina Stoeva.

Šampion Balkana Stefan Todosijević je bio veoma uzbuđen zbog postignutog rezultata.

Ovo je moj najveći uspeh, nemam reči da opišem kako se osećam, medalja koju sam osvojio je medalja za Srbiju, za Pančevo, za Dinamo. Zahvaljujem se treneru Šandoru Ujhevi, Dragani Jankov kao i svim kolegama i koleginicama iz reprezentacije koji su mi dali podršku za totalni preokret u finalu, rekao je Stefan.

 

 

Milica Sekulović kaže da su imali naporan dan.

Prve mečeve smo imali u 11 ujutru, a finala iza ponoći. Zadovoljna sam kako sam rvala. Žao mi je što nisam osvojila zlato, ali biće prilike za revanš. Ovo je moja najuspešnija godina što se tiče rvanja, druga na Balkanijadi, druga na Svetskom školskom prvenstvu i peta u Evropi. Na početku godine ovo je izgledalo kao san i nemoguća misija, izjavila je Milica Sekulović.

Posle prvenstva Dragana Jankov je izjavila da je zadovoljna rezultatima svih takmičara iz Srbije.

Osvojene su dve zlatne, tri srebrne i dve bronzane medalje. Ipak, razumećete me, Stefan i Milica su ispunili moje srce. Stefanov preokret u finalu je za infarkt, Miličina dominacija do finala je fantastična, Ognjen je ušao u meč sa previše respekta i to ga je koštalo borbe za medalju. Podsetila bih da Pančevci imaju tradiciju osvajanja balkanskih medalja dugu skoro 90 godina. 1933. godine naš poznati poslastičar Miladin Popović je bio šampion Balkana, a od ove dece očekujem i da ga prevaziđu i donesu evropsku, svetsku, a što da ne i olimpijsku medalju u Pančevo. Ponasna sam na njih, rekla je trener Dragana Jankov.

 

 

Prvenstvo Balkana u rvanju za uzrast do 15 godina održano je u grčkom gradu Ksanti.