DruštvoNaslovna

Bojan Šoralov u poseti Bačkoj Topoli

Lokalna samouprava Bačke Topole u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj realizuje projekat „Investiciono održavanje led rasvete“ u OŠ Nikola Tesla u Bačkoj Topoli.

Reč je o prvoj fazi projekta i ukupna vrednost investicije je 3.487.728 dinara. Deo sredstava obezbeđen je putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj u iznosu od 2.088.348, a ostatak je obezbedila lokalna samouprava.

 

 

Na ovaj način će se povećati kvalitet osvetljenja u školi, a ujedno će biti i smanjeni troškovi ekektrične energije.

Tim povodom je 1. novembra načelnik Severno-bačkog okruga Bojan Šoralov posetio četiri aseljena mesta u opštini Bačka Topola, kako bi se upoznao sa investicijama koje se realizuju, ali i razgovarao o budućim.Šoralov je sa predstavnicima mesnih zajednica i građanima Krivaje, Bačkog Sokolca, Gornje Rogatice i Karađorđeva razgovarao i o goriućim problemima poput nedovoljno izgrađene komunalne infrastrukture.

 

 

Na sastanku je rečeno da je u toku sanacija i ojačanje kolovozne konstrukcije u MZ Njegoševo i u planu je da se urade tri ulice i krpe rupe na putevima.Bačka Topola je za ovu namenu izdvojima 6.269.886 RSD sa PDV-om.

Tekst: L.V.
Foto: Moja Bačka Topola