DruštvoNaslovna

Sudija Bojan Veličković na čelu Osnovnog suda u Pančevu

Sudija Bojan Veličković, na osnovu odluke Milice Gavrančić, predsednice Višeg suda u Pančevu, postavljen je danas za vršioca funkcije predsednika Osnovnog suda u ovom južnobanatskom gradu.

Sudija Bojan Veličković, sada već v.f. predsednika Osnovnog suda u Pančevu, ima najveću podršku kolega, stručne javnosti, ali i građana Pančeva, tako da je odluka predsednice Gavrančić itekako opravdana.

Da podsetimo, Predsednica Odbora Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo i poslanica poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Jelena Žarić Kovačević, između ostalih, osporila je u julu i kandidata za predsednika Osnovnog suda u Pančevu Ljiljanu Sinđić.

Obrazlažuću svoju odluku, Žarić Kovačević je navela da postoje ozbiljne informacije koje govore o tome da ovi kandidati ne ispunjavaju osnovne uslove ili kriterijume za izbor na mesto predsednika suda, da u njihovim karijerama postoje detalji koji poslanike ometaju da ih podrže.

Ona je poručila ovim kandidatima da se ne ljute na poslanike zato što rade svoj posao.

Mi smo dužni da slušamo građane koji imaju vrlo često šta da nam kažu. Mi smo dužni da budemo u kontaktu sa državnim organima koji mogu da nam pruže različite informacije i često, na žalost, dobijemo informacije koje nam smetaju da podržimo određene kandidate za sudije ili predsednike sudova, obrazložila je tada Žarić Kovačević.