DruštvoNaslovna

Združena vežba “Sistem 2021” i u Kovinu

Opština Kovin jedna je od 50 lokalnih samouprava u Srbiji na čijoj teritoriji je izvedena vežba “Sistem 2021”. Vežba je održana u Deliblatskoj peščari.

Vežba “gašenja požara i evakuacije i zbrinjavanja zatečenih turista i đaka”, izvedena je u organizaciji Štaba za vanredne situacije opštine Kovin i Sektora za vanredne situacije MUP-a, Odeljenja u Pančevu i u saradnji sa PS Kovin.

 

 

Učestvovalo je više od 130 ljudi: Crveni krst Kovin, Hitna pomoć Doma zdravlja Kovin, učenici OŠ “Paja Marganović” Deliblato, vatrogasci-spacioci, DVD Mramorak, Dubovac, Deliblato, civilna zaštita, pripadnici policije iz PS Kovin i radnici šumske uprave ŠG Banat.

 

 

Vežbom je iz centralnog Štaba rukovodio Opštinski štab za vanredne situacije, pod komandom zamenika predsednice, Ratka Mosurovića i načelnika Štaba, Petra Majstorovića, koji su se po završetku Vežbe, kada je za sve učesnike organizovan ručak u naselju na Čardaku, posebno zahvalili svim službama i volonterima – učesnicima, ocenivši izvedbu najvišom ocenom.

Izvor: Vojvodina uživo