DruštvoNaslovna

Raznovrsnim programom biće obeležena slava Kovina

Opština Kovin kao pokrovitelj, u saradnji sa Centrom za kulturu, Turističkom organizacijom opštine, Udruženjem preduzetnika i Prvom i Drugom mesnom zajednicom Kovin, obeležiće i ove godinu slavu Kovina, Sabora svetog arhangela Gavrila, uz raznovrstan program.

Program će početi u subotu, 24. jula, manifestacijom “Nek zvone tambure” koja će biti održana po treći put.

Od 20 sati na letnjoj pozornici Centra za kulturu nastupiće Banatski kicoši i Tamburatorijom iz Pančeva i Kovinski bećari, najavila je Divna Kirilov, direktorka Turističke organizacije opštine Kovin.

Kirilov je dodala da je rezanje slavskog kolača u galeriji Doma kulture zakazano za 25. jul od 19 sati, a domaćin ove godine je Prva Mesna zajednica.

Na sam dan Slave, 26. jula u 9 sati biće održana Liturgija, ali bez litije ove godine. Glavni događaj – koncert Alena Islamovića počeće od 21 sat, na Trgu ispred Doma kulture.

Drugog dana Slave, 27. jula, u organizaciji Konjičkog kluba “Kovin”, biće održana 24. fijakerijada u Kovinu. Defile fijakera i zaprega kroz grad počeće od Srpske pravoslavne crkve u 12 sati, a od 13 časova na stadionu FK Radnički predviđeno je takmičenje paradnih konja i zaprega “Memorijal Mikan Papović.”

 

Divna Kirilov

 

Direktorka Turističke organizacije je dodala da će prodajni štandovi biti postavljeni 25. i 26. jula u pešačkoj zoni ispred Doma kulture.

Divna Kirilov je pozvala sve zainteresovane da prisustvuju obeležavanju kovinske slave i obećala dobru atmosferu i pozitivno raspoloženje.