Društvo

Subotica: „Mala škola flore i faune moga kraja“

SUBOTICA – „Mala škola flore i faune moga kraja“ naziv je projekat koji realizuje UG “Malin” iz Subotice. Cilj je da se deca upoznaju sa florom i faunom koja ih okružuje, kao i da nauče kako da se ponašaju u prirodi. Projekat se realizuje na teritoriji Grada Subotice u periodu od juna do kraja oktobra 2022. godine.

Cilj projekta je da se učenici, ali i Subotičani upoznaju sa biodiverzitetom, florom i faunom u njihovom kraju. Isto tako, i da se podigne opšta svest o značaju očuvanja biljnog i životinjskog sveta na teritoriji grada Subotice.

 

 

Deca su bila zaintrigirana i ptičijim svetom Ludaša.

“U Osnovnoj školi “Matko Vuković” održane su radionice-prezentacije. Decu je najviše interesovalo slepo kuče i kako da razaznaju koja je biljka otrovna, a koja ne. Isto tako, bili su zainteresovani na temu teraristike, odnosno šta se dešava kada neko želi da drži zmiju kao kućnog ljubimca”, kažu u UG “Malin”.

 

Projekat „Mala škola flore i faune moga kraja““ je održiv, jer će nakon njegovog završetka na portalu www.ecofeminizam.com nastaviti da živi kroz tekstove o biodiverzitetu i prirodnim lepotama Subotice i okoline, a deca će kroz projekat steći nova znanja.

Projekat „Mala škola flore i faune“ se realizuje uz podršku grada Subotica – Sekretarijata za zaštitu životne sredine.