AktuelnoDruštvoSport

Mirović i Udovičić obišli rekonstruisani Gradski stadion u Subotici (VIDEO)

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišli su 30. novembra Gradski stadion u Subotici, na kom je izvršena rekonstrukcija fudbalskog terena, atletske staze, svlačionica i pratećih prostorija.

Postavljena je travnata podloga na centralni fudbalski teren, izgrađena nova atletska staza i rekonstruisane svlačionice i toaleti Atletskog kluba „Spartak“ i Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“. Vrednost investicije je 87 miliona dinara, a sredstva su obezbedili Ministarstvo omladine i sporta, Pokrajinska vlada i Grad Subotica.

Realizacija ovog velikog projekta dogovorena je na zajedničkoj sednici Republičke i Pokrajinske vlade, i na ovom primeru vidimo da kada zajedno radimo rezultati ne mogu izostati, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, istakavši da sada sportisti imaju kvalitetnije uslove za treniranje.

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišli su Gradski stadion u Subotici

 

On je istakao da Grad Subotica priprema projekat i za rekonstrukciju drugog dela tribina, te dodao da očekuje da Gradski stadion kompletno bude renoviran u naredne dve godine.

Za nekoliko dana ćemo imati potpisan ugovor za rekonstrukciju stadiona u Zrenjaninu, i na tim, konkretnim primerima, pokazujemo da predano radimo kako bismo u svim sredinama izgradili što bolju sportsku infrastrukturu, kazao je predsednik Mirović.

 

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je ovaj sportski objekat danas ponos Subotice, istakavši da je cilj da u budućnosti taj grad postane sedište sportskog turizma.

Uz izražavanje zadovoljstva što se danas velikom broju atletičara i rekreativaca na upotrebu predaje moderna atletska staza, a fudbalerima i fudbalerkama Spartaka nova travnata podloga sa savremenim drenažnim i zalivnim sistemom, gradonačelnik Laban je izjavio da ovaj projekat ne bi mogao da se realizuje bez značajne i nesebične pomoći Vlade Republike Srbije i Vlade AP Vojvodine.

Subotica je posle 40 godina, zahvaljujući Republičkoj i Pokrajinskoj vladi, dobila atletsku stazu i moderan fudbalski teren, zahvaljujući kome će u budućnosti naš grad biti domaćin velikim fudbalskim utakmicama i takmičenjima. Krajem marta prošle godine postavljeni su reflektori, a trenutno je u izradi projektno-tehnička dokumentacija za nastavak radova, koje očekujemo naredne godine, u okviru kojih će uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima na Gradskom stadionu biti izgrađene i nove tribine. Na taj način zaokružićemo jednu celinu i ispuniti uslove za odigravanje utakmica evropskog ranga u našem gradu, izjavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Gradski stadion u Subotici izgrađen je 1936. godine, a atletska staza 1978. godine.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts