AktuelnoDruštvoNaslovna

Otvaranje fabrike ZF 12. juna u Pančevu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će u sredu, 12. juna u Pančevu otvoriti nemačku fabriku „ZF“, koja se bavi proizvodnjom autodelova i električnih vozila.

U sredu, 12. juna, sa početkom u 10 časova u Severnoj poslovnoj zoni u Pančevu, u Ulici Sedma nova 7, održaće se svečano otvaranje fabrike kompanije ZF u okviru E-Mobility divizije.

Tom prilikom predstavnicima medija obratiće se član Upravnog odbora kompanije ZF, Majk Hankel, rukovodilac ZF divizije E-Mobility, Jorg Grotendorst, gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov, ambasador Savezne republike Nemačke, njegova ekselencija Tomas Šib, predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, kao i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Nemačka kancelarka Angela Merkel mi je čestitala kad smo uspeli da dovedemo tu fabriku. Rimac je rekao da je Hrvatska izgubila trku sa Srbijom komentarišući dolazak te fabrike, rekao je predsednik Vučić za televiziju Prva.

Istakao je da je otvaranje te fabrike veliki uspeh i napredak i da je veoma srećan zbog toga. On je naveo da će ta fabrika imati i druge dobre vesti i za Pančevo i za Južni Banat, te dodao da će još neke od najpoznatijih nemačkih kompanija da grade fabrike u Srbiji.

To će uticati na pozitivne promene u ekonomiji, ali i infrastrukturi, istakao je Vučić.

Dodao je da dualno obrazovanje privlači investitore u Srbiju.

U pančevačku fabriku za proizvodnju pogonskih sistema za električna vozila nemački ZF će uložiti 160 miliona evra.

I pre postavljanja kamena temeljca za fabriku u Pančevu, kompanija je izazvala veliku pažnju kako naše, tako i javnosti u regionu. Ipak, prvi koji je uopšte najavio dolazak Nemaca bio je vlasnik jedne od hrvatskih kompanija koja se bavi prodajom automobila.