AktuelnoDruštvoNaslovna

Igor Mirović položio kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale u Beloj Crkvi

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je danas, u Beloj Crkvi, u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale sa pratećim sadržajem koja ispunjava kriterijume za školska takmičenja.

Postojeća mala sala stara je 56 godina i u narednim nedeljama biće započeta i rekonstrukcija ovog objekta u kome nikada nije bilo grejanja.

Projekat je vredan 234 miliona dinara i biće završen, kako je najavljeno, za godinu dana.

Veoma sam zadovoljan sa onim što sam video danas u Južnom Banatu. U prethodne tri i po godine nova politika u AP Vojvodini dala je rezultate tako da više nema promašenih investicija i proneverenog novca kao što je bilo do 2016. godine, kazao je predsednik Mirović.

 

 

Ovom prilikom, predsednik Mirović obišao je i Industrijsku zonu u ovoj opštini, čiju izgradnju i opremanje finansira Pokrajinska vlada zajedno sa Opštinom Bela Crkva.

U Beloj Crkvi postojala je velika potreba da se izgradi Industrijska zona. Uložili smo 130 miliona dinara, i ovde će posao naći oko 1.000 radnika, dodao je Mirović.

Kako je rekao, ima još puno posla posebno u manje razvijenijim opštinama.

Danas smo dogovorili i nove investicije za školske objekte, ovde u Južnom Banatu. Projekte koje smo dogovorili sa lokalnim samoupravama širom AP Vojvodine mi smo i realizovali i sve naše investicije iz 2016., 2017. i 2018. godine su potuno završene, i ja sam na to veoma ponosan, kazao je predsednik Mirović.

 

 

Darko Bogosavljević, predsednik Opštine Bela Crkva podsetio je da Bela Crkva nikada nije imala Industrijsku zonu.

Bez podrške Pokrajinske vlade mi sami ne bismo uspeli. Danas imamo potencijalne investitore i na ovaj način ćemo uposliti naše građane. Uradili smo mnogo u poslednje tri i po godine u svim oblastima, obezbedili smo uslove za dolazak investicija a radimo puno i na razvoju turizma, izjavio je predsednik Opštine Bela Crkva Darko Bogosavljević.

 

 

Tokom radne posete Banatu, Mirović je obišao i opštinu Alibunar, gde su u toku radovi na izgradnji fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Bratstvo i jedinstvo“ koji su započeti 2004. godine i koji su stajali kao nedovršen objekat. Za završetak ovih radova Pokrajinska vlada izdvojila je 78,2 miliona dinara.

Radnoj poseti opštinama u Banatu prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

izvor: vojvodina.gov.rs