DruštvoNaslovna

Dve milijarde za ubrzani razvoj Subotice

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je danas, prilikom radne posete Subotici, da je Pokrajinska vlada u prethodne tri i po godine investirala dve milijadre dinara u realizaciju važnih infrastrukturnih projekata u oblasti zdravstva, obrazovanja, sporta, u vodovodnu, kanalizacionu i putnu mrežu u Subotici.

Kako je Milićević naveo sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom razgovarano je o mogućnosti da se proširi radna i poslovna zona u Subotici. Ta poslovna zona jedna je od najboljih po opremljenosti i prometu, a dolaskom najnovijeg investitora njeni kapaciteti su popunjeni. Takođe, razgovarano je o tome kako da Pokrajinska vlada donese nove modele i instrumente podsticaja u oblasti turizma, a kako je istaknuto, Subitica je jedna od važnih turističkih tačaka u pogledu potencijala.

Milićević je na čelu delegacije Pokrajinske vlade u kojoj su bili i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, obišao nekoliko lokacija gde su realizovane investicije koje su važne za ukupno funkcionisanje Grada Subotice.

 

U školi „Žarko Zrenjanin“ u Suboitici sanirani su zidovi u fiskulturnoj sali

 

U školi „Žarko Zrenjanin“ sanirani su zidovi u fiskulturnoj sali, a radove u iznosu od 1,8 miliona dinara finansirao je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Takođe, Pokrajina je zajedno sa Gradom finansirala izgradnju sekundarne mreže fekalne kanalizacije u dužini od 400 metara, u Mačvanskoj ulici, a ti radovi koštaju oko 17,5 miliona dinara.

Delegacija Pokrajinske vlade obišla je i Gerontološki centar, gde su uz pomoć Republičke i Pokrajinske vlade i Grada Subotice, stvoreni izuzetni uslovi za boravak naših najstarijih građana. Pokrajinska vlada je u finansiranje projekata u Gerontološkom centru do sada uložila oko 65 miliona dinara, dok je za povećanje kvaliteta usluga u Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ opredelila 32,3 miliona dinara.

Obišli smo danas svega tri bitne investicije u Subotici, a mnogo je onih koje su aktivne i koje su vredne u investicionom i svakom drugom smislu, između ostalog velnes centar na Paliću, Subotičko pozorište i drugo. Sve ovo govori da je danas Subotica jedno veliko gradilište, da je angažmanom rukovodstva uspela da privuče značajna sredstva iz Republike i Pokrajine, naglasio je Milićević i dodao da je Subotica uređen grad sa jasnom vizijom i strategijom razvoja.

 

 

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban kazao je da je u tom gradu u prethodne tri i po godine iz Republike i Pokrajine, investirano oko 5 milijardi dinara. On je dodao da raduje činjenica da se nastavlja sa ulaganjima. Laban je kazao da je pri kraju priprema projekta za rekonstrukciju Opšte bolnice u Subotici, čija je vrednost oko 35 miliona evra, a početkom nove godine započeće rekonstrukcija Gradskog stadiona, u vrednosti od 20 miliona evra.

 

 

izvor: vojvodina.gov.rs