AktuelnoDruštvoNaslovna

Priredba srednjoškolaca u Alibunaru za početak zimskog raspusta

U Ekonomsko-trgovinskoj školi „Dositej Obradović“ u Alibunaru, 21. decembra, povodom kraja prvog polugodišta i nastupajućih praznika, priređen je svečani program đaka ove škole, uz podršku i pomoć profesora u organizaciji.

Uz hor, folklor, recital i kratke glumačke predstave, talentovani đaci pokazali su svoje umeće, oživljavajući vremena naših predaka i simulirajući stare srpske i rumunske običaje za Božić.

 

 

U autentičnoj nošnji iz ovih krajeva, uz zvuk božićnih pesama, sa slamom na podu, jelkom, poklonima i lomljenjem pogače, napravili su pravu prazničnu atmosferu. 

Zasluge za odličan praznični program pripadaju pre svega profesorima ove škole, koji su se potrudili da program bude sadržajan i zanimljiv.

Aleksandra Pribić Zorzić, Gabrijela Radojević i Gabrijela Okilj zajedno sa đacima, uspeli su u svojoj nameri da na najbolji način predstave svoju školu i obeleže predstojeće praznike.

Roditelji su dali svoj doprinos domaćom hranom, koja se kasnije služila u maniru švedskog stola.

Prazničnom nastavom, sednicom nastavničkog veća i časovima odeljenskih starešina, učenici i profesori otišli su na zasluženi zimski raspust koji će trajati do 15. januara 2019. godine.

 

 

Tekst je nastao u okviru projekta “Planovi za razvoj Alibunara“, koji je realizovan uz podršku Opštine Alibunar.
Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo “Oblak” iz Pančeva i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Opštine Alibunar.