DruštvoNaslovna

Lokve: Prva revijalna izložba čobanskih pasa

U Lokvama, u Opštini Alibunar, 26. januara organizovana je prva Revijalna izložba pastirskih – čobanskih pasa uz promociju rumunskih rasa pasa, u organizaciji novoosnovanog Udruženja ljubitelja pastirskih – čobanskih pasa Lokve.

Na sportskom terenu ispred OŠ „3. oktobar“ u Lokvama okupilo se oko 300 ljubitelja pasa i posmatrača, koji su imali prilike da vide defile od 77 pasa, sedam različitih rasa, i to: šarplaninca, kavkaskog ovčara, kangala, srednjeazijskog ovčara, rumunskog karpatskog ovčara, rumunskog ovčara Bukovina i rumunskog ovčara Mioritik.

 

 

Sudija Marius Iliev proglasio je najboljeg mužjaka i najbolju ženku za svaku kategoriju, kao i prvaka pasmine, a ženka pod imenom Ambra De Lacul Morii, rase rumunski karpatski ovčar vlasnika Bedo Mariusa i Rodike, proglašena je za najboljeg psa ove kinološke manifestacije. Učesnici revije bili su izlagači iz Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije i Srbije.

 

 

Za najlepše pse iz Lokava proglašeni su srednjeazijski ovčar Ari vlasnika Getejanc Mihaela, kavkaski ovčar Meda u vlasništvu Aurela Munćan i kangal Musa vlasnika Samuilo Jona.

 

 

U domaćinskoj atmosferi za koju su zaslužni meštani i organizatori, uz domaće kuvano vino, rakiju i sok, a kasnije ručak i kulturno-umetnički program, prva izložba ovog tipa zasigurno će svima ostati u lepom sećanju.

Uz pomoć opštine Alibunar, lokalnih preduzetnika i udruženja, organizatora i mnogih drugih, sve je prošlo savršeno, a prva Revijalna izložba pastirsko-čobanskih pasa u Lokvama, uspešno je završena.