DruštvoNaslovna

Predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović posetio subotičke četvorke

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas u Subotici porodicu Krstić koja je dobila četvorke putem Programa vantelesne oplodnje, koji je sufinansirala Pokrajinska vlada.

Posle sedam godina u Srbiji su rođene četvorke. Porodica Krstić iz Subotice dobila je 13. novembra Melaniju, Dimitrija, Božidara i Zaharija. 

Melanija, Dimitrije, Božidar i Zaharije
  • Porodica Krstić obradovala je celu Srbiju. Zahvaljujući upornosti porodice i timu stručnjaka Specijalne ginekološke bolnice „Genezis“ iz Novog Sada, posle sedam godina imamo prve četvorke, izjavio je predsednik Mirović.

On je podsetio da je Pokrajinska vlada uvela dve nove mere za pronatalitetnu politiku sa ciljem podsticanja rađanja dece.

Reč je o rešavanju ili unapređivanju uslova stanovanja za porodice u kojima se rodi treće i četvrto dete i novčana pomoć nezaposlenim majkama koje rode treće i četvrto dete koja se isplaćuje u iznosu od 15.000 dinara mesečno dve godine.

  • Pokrajinska vlada će u narednim godinama izdvajati još značajnija sredstva u cilju podsticanja rađanja dece, a u sklopu ukupnih pronatalitetnih mera, rekao je predsednik Mirović.

 

 

Zorica Crnogorac, šef tima Specijalne ginekološke bolnice „Genezis“, izjavila je da je ova medicinska ustanova, uz podršku Pokrajinske vlade, donela na svet 40 beba.

 

U poseti porodici Krstić iz Subotice